• Contact
  • Disclaimer

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
You are here: Home / Echt Eten / Brood / Volkoren pizza zelf maken

Brood Echt Eten Lunch Voorraad maken

Volkoren pizza zelf maken

3
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Volkoren pizza zelf maken

Ik maak dit deeg altijd in bulk. En dan bak ik er van alles van. Ook pizza. Die bak ik voor en vries ze dan in. Altijd handig.

Boodschappenlijst:

melk
bloem
volkorenmeel (niet nodig als je niet zo een vezelrijk brood wilt)
suiker
gist
olie (zonnebloem of olijf)
zout
baksoda
bakpoeder
De gezondere versie van dit brood:

Vervang 4 koppen witte bloem door 4 koppen volkorenmeel en voeg 2 extra (!!) koppen bloem toe. Zonder de extra bloem is het een taai en plakkerig deeg. U bent gewaarschuwd.

Neem zoveel deeg als je wilt om pizza’s van te maken. Zet de rest van het deeg terug in de koelkast.

Ik duw het deeg altijd een beetje in de vorm. Je kan natuurlijk een deegroller nemen, maar die moet je dan weer afwassen. Zo ziet mijn deeg er uit:


Aan de randen iets dikker dan in het midden.

Maak er een pizza van door *iets* van tomaat op te doen. In mijn geval ketchup. Ik was lui. En had niets anders. Maar zelf gemaakt e pastasaus is goed of gekochte pastasaus is ook goed. Ik had alleen ketchup.


En toen voelde ik me culinair worden. Ik heb er rozemarijn over gesprenkeld. Mooi woord.

Enfin. Laat het deeg wat rijzen. Minimaal een half uur, maar wanneer je het deeg uit de koelkast hebt gehaald kun je gerust drie uren wachten.
Bak ze dan in een voorverwarmde oven (180 graden Celsius) in ongeveer 10 tot 20 minuten gaar. Grote pizza’s hebben langer nodig dan twee kleintjes. Je kunt ze nu invriezen en bewaren voor een andere keer. Heb je trek? Lees dan verder.

Wanneer iedereen omvalt van de trek beleg je de pizza’s met kaas, salami, ham of wat je wilt en zet ze nog even in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius) en bakt ze in een paar minuten af. Ze hoeven alleen maar warm/ heet te worden, gaar zijn ze al.

Summary
recipe image
Recept naam
Volkoren pizza zelf maken
Gepost op
2010-04-08

Ook lekker:

  • Witte saus pizza met kip en spekWitte saus pizza met kip en spek
  • Kwark brie rode uien plaatpizzaKwark brie rode uien plaatpizza
  • Brood recept Macedonië PogachaBrood recept Macedonië Pogacha
  • Bladerdeeg recept snelle manierBladerdeeg recept snelle manier
  • Recept op te rollen wraps gist deegRecept op te rollen wraps gist deeg
  • Shoarma kaas calzone recept zelf makenShoarma kaas calzone recept zelf maken
  • Recept snel brood met baksodaRecept snel brood met baksoda
  • Custard amandelspijs vijgen taart receptCustard amandelspijs vijgen taart recept
  • Perzik kruimel vlaai receptPerzik kruimel vlaai recept

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • Meer
  • Tumblr
  • Print
  • E-mail

Gerelateerd

3
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


1 Comment

« Chocoladepudding zelf maken
Een andere camera »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg Es op Social Media:

  • Bekijk het profiel van esfactory.nl op Facebook
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Twitter
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Instagram
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Pinterest

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.877 andere abonnees

tien euro zomer korting bij AH.nl

Nieuwsgierig? Volg me op Snapchat!

Snapcode Es

Scan de code van het plaatje.

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept yoghurt cake...
    *onderstaande verhaal is niet, ik herhaal: níet, op waarheid gebaseerd* Stel: Je hebt vind iemand l
    78.7k x gedeeld
  •  
    Ouderwetse Hollandse hachee recept...
    Sinds ik mijn nieuwe hoesje voor mijn zadel heb, loop ik na een regenbui niet meer door de supermark
    8.2k x gedeeld
  •  
    Bananen kwark muffins bakken zonder suiker...
    Het is maar goed dat ik regelmatig met Simone een dagje kook. Anders zouden er nooit zoete recepten
    2.5k x gedeeld
  •  
    Pittige sperziebonen speklapjes recept...
    Snapchat. Heel hip enzo. Maar ook best ingewikkeld voor, laten we zeggen, mensen boven een bepaalde
    1.9k x gedeeld
  •  
    Recept frikandel broodje zelf maken...
    Soms is het maar goed dat je niet altijd alles weet als moeder. Ik vermoed dat je anders binnen een
    1.8k x gedeeld

Mijn favoriete borden

Borden & Zo

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

Topblogs
Topblogs

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Kikkererwten broodjes recept

Kikkererwten broodjes recept

Blogsociety

BlogSociety

Latest and greatest

Recept bagels zelf bakken

Recept bagels zelf bakken

Recept veganistische mayonaise

Recept veganistische mayonaise

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing

Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing

Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado

Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado

Copyright © 2018 · Divine theme by Restored 316

Dit blog maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Omdat het niet gaat om privé gegevens denken wij dat het ok is, U gaat akkoord door op de link te klikken. Accepteer Lees meer...
Privacy & Cookies Policy
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.