Koken met een Budget, deel 3

Van de dag er voor had ik nog best veel rijst en sperziebonen met kip over. Zonde om weg te gooien, maar het was net niet genoeg voor ons drieën.

Nu het koude weer echt wat over is gegaan leggen de kippen weer gewoon hun ei per dag. Eenentwintig eieren per week, dat zijn 1092 eieren per jaar (ik rond het af naar duizend, want in de winter leggen ze net even iets minder) en dat zijn er veel.

Per jaar zijn we zeventig Euro aan biologisch scharrel meel kwijt. We kopen het in bulk.
Verder eten ze wat er over is aan groenten van de vorige dag. Onze eieren kosten ons dus zeven cent per stuk.
Ok, natuurlijk wordt er nog wat zaagsel en stro verbruikt. Laten we zeggen dat één ei negen cent kost. Dat is niet duur voor een lekker ei van vrije uitloop kippen die alleen met  granen en mais (bij) gevoerd worden. Ik ben niet bang voor dioxine.

Enfin.

Om de maaltijd iets op te vrolijken heb ik er gele eieren bij gemaakt. De kip met sperziebonen heb ik opgedirkt met een pot satésaus (kant en klaar) die nèt niet over de datum was. Dat ruimt weer mooi op.
Ik moet bekennen dat ik die ‘kant en klaar satésauzen’ niet zo lekker vind, maar ik had het in huis gehaald voor een feestje een paar maanden geleden.

 

In totaal was ik voor deze maaltijd niet veel kwijt. Zes eieren, wat kruiden, een halve ui en een teen knoflook. Ik reken daar 70 Eurocenten voor.
Wat ik over heb van mijn budget is dus: 27,44 Euro. Nog vier dagen te gaan.IMG_6445

583 Total Views 3 Views Today
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Gehakt garnalen dumplings recept

Gehakt garnalen dumplings recept

Varkensgehakt. Dat is nu typisch iets dat je niet in de supermarkt kunt krijgen. Wel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *