• Contact
  • Disclaimer

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
You are here: Home / Echt Eten / Bitterkoekjespudding recept

Echt Eten Feestelijk Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Bitterkoekjespudding recept

11
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Bitterkoekjespudding recept

Bitterkoekjespudding recept

Vader gaat op reis. Een aantal weken naar Zuid Amerika. En dan moeten zijn kasten leeg. Dat betekend dat hier het aanrecht vol ligt met producten die ik nooit in huis haal. De meest idiote pasta’s, noodles uit alle streken van de wereld, borrelnootjes, chips, koekjes en snoepjes. Eigenlijk ook wel weer leuk.

Enfin.

Een grote zak bitterkoekjes lag mij aan te loeren. Ik eet zelden koekjes. Puberdochter kon de smaak niet waarderen en Partnerlief geeft niks om bittere koekjes. “Die gaan de pudding in”, besloot ik.

 

Bitterkoekjespudding recept
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
10 minuten
Kooktijd:
8 minuten
Totale tijd:
18 minuten
 
Bitterkoekjespudding. Die maak je heel simpel zelf. Met melk, custard en bitterkoekjes.
Auteur: Es
Recept soort: Dessert :: Toetjes
Keuken: Hollandse
Serves: 4 personen
Wat ik heb gebruikt:
  • 250 gram bitterkoekjes, verkruimeld
  • 65 gram custard
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 liter melk
  • zaad van 1 vanillepeul
Zo maak ik het:
  1. Leg de verkruimelde bitterkoekjes in een puddingvorm of kom.
  2. Meng, in een grote kom, de custardpoeder, suiker en vanillesuiker door elkaar.
  3. Schenk een deel van de melk erbij totdat er een papje ontstaat.
  4. Roer goed tot alle klontjes verdwenen zijn.
  5. Schenk er zoveel melk bij zodat er een papje ontstaat zonder klontjes.
  6. Giet de rest van de melk in een pan.
  7. Voeg het zaad van de vanillepeul toe en laat de melk bijna aan de kook komen.
  8. Schenk het custardpapje in de melk en blijf goed roeren..
  9. Blijf roeren totdat het begint in te dikken en zet dan het vuur lager.
  10. Laat alles nog een minuut op laag vuur staan, onder goed roeren.
  11. Giet de hete pudding over de verkruimelde bitterkoekjes.
  12. Roer voorzichtig de pudding door de bitterkoekjes.
  13. Dek de pudding af met een stuk vershoudfolie zo dat er geen lucht bij de pudding kan. (Hierdoor komt er geen vel op)
  14. Laat de pudding afkoelen tot kamertemperatuur.
  15. Zet de pudding dan in de koelkast om verder op te stijven en door en door koud te worden.
3.5.3226

 

Wat? Geen foto?
Nee. Geen foto. De volgende dag wilde ik een foto maken en kwam tot de ontdekking dat iemand er van gegeten had. Ik noem het ‘bitterkoekjespudding verduistering’. Er volgt natuurlijk een forse straf, zodra ik de dader heb gevonden.

Ik heb nog wel wat foto’s van mijn BlackBerry, want ik Twitter regelmatig wanneer ik aan het koken ben. Multitasken. Zo ben ik.

De koekjes

Pan met melk en vanille

 

Ook lekker:

  • Luchtige marsepein pudding receptLuchtige marsepein pudding recept
  • Krokante karamel custard dessertKrokante karamel custard dessert
  • Recept chocolade soezen torenRecept chocolade soezen toren
  • Chocolade pecan cranberry koekjesChocolade pecan cranberry koekjes
  • Ovenschotel met pasta receptOvenschotel met pasta recept
  • Roomhoorntjes met banketbakkersroom receptRoomhoorntjes met banketbakkersroom recept
  • Aardappel gehakt groenten ovenschotel receptAardappel gehakt groenten ovenschotel recept
  • Custard amandelspijs vijgen taart receptCustard amandelspijs vijgen taart recept
  • Recept winterse kruidige warme glühweinRecept winterse kruidige warme glühwein

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • Meer
  • Tumblr
  • Print
  • E-mail

Gerelateerd

11
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


5 Comments

« Tagliatelle met groene asperges
Pastasaus met courgette en champignons »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stem op dit recept:  

Volg Es op Social Media:

  • Bekijk het profiel van esfactory.nl op Facebook
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Twitter
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Instagram
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Pinterest

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.900 andere abonnees

tien euro zomer korting bij AH.nl

Nieuwsgierig? Volg me op Snapchat!

Snapcode Es

Scan de code van het plaatje.

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept yoghurt cake...
    *onderstaande verhaal is niet, ik herhaal: níet, op waarheid gebaseerd* Stel: Je hebt vind iemand l
    78.7k x gedeeld
  •  
    Ouderwetse Hollandse hachee recept...
    Sinds ik mijn nieuwe hoesje voor mijn zadel heb, loop ik na een regenbui niet meer door de supermark
    8.2k x gedeeld
  •  
    Bananen kwark muffins bakken zonder suiker...
    Het is maar goed dat ik regelmatig met Simone een dagje kook. Anders zouden er nooit zoete recepten
    2.5k x gedeeld
  •  
    Pittige sperziebonen speklapjes recept...
    Snapchat. Heel hip enzo. Maar ook best ingewikkeld voor, laten we zeggen, mensen boven een bepaalde
    1.9k x gedeeld
  •  
    Recept frikandel broodje zelf maken...
    Soms is het maar goed dat je niet altijd alles weet als moeder. Ik vermoed dat je anders binnen een
    1.8k x gedeeld

Mijn favoriete borden

Borden & Zo

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

Topblogs
Topblogs

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Kikkererwten broodjes recept

Kikkererwten broodjes recept

Blogsociety

BlogSociety

Latest and greatest

Recept veganistische mayonaise

Recept veganistische mayonaise

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing

Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing

Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado

Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Copyright © 2018 · Divine theme by Restored 316

Dit blog maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Omdat het niet gaat om privé gegevens denken wij dat het ok is, U gaat akkoord door op de link te klikken. Accepteer Lees meer...
Privacy & Cookies Policy
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.