Thursday , 23 October 2014

Kikkererwtenbrood met Komijnzaad

Kikkererwtenbrood met Komijnzaad

Kikkererwtenbrood met Komijnzaad

Op Twitter hoorde ik van de #bonenestafette. Een actie om peulvruchten weer eens op de kaart te zetten. Want peulvruchten zijn gezond, duurzaam en lekker. Je kunt er alles over lezen op de site van de Bruinbonenbende.

Nu las ik dat het de bedoeling was om een aantal dagen bij iedere maaltijd bonen te eten. Drie maal per dag…

Daar kan ik met goed fatsoen niet mee aankomen hier thuis. Nu kan ik prima ontbijten met een restje chili con carne of linzensoep. Maar de rest wil brood.

Hummus als beleg?
Nee. Dat gaat het niet worden.

En verder was ik nogal inspiratieloos wanneer het op peulvruchten aan kwam.

Tot ik mij ineens bedacht dat ik regelmatig brood bak met kikkererwten. Het is een recept van Jamie Oliver en het is een succes wanneer we mensen te eten hebben. Het is een pitabroodje gemaakt van basisdeeg waar aan het eind kikkererwten doorheen gekneed worden. Nu zijn pita broodjes geen optie, maar een gewoon brood leek mij wel te kunnen.

Het brood is zacht van binnen en heeft een spannende smaak door de toegevoegde komijnzaadjes. Ik heb er ook drie gedroogde pepertjes door gedaan, maar dat hoeft natuurlijk niet. Getoast is het lekker met een plak oude kaas, of maak er een Egg in the Hole van. Of gewoon een plak brood met roomboter. Ook net zo lekker.

Enfin.
Hieronder het recept.

[amd-recipeseo-recipe:44]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

4 comments

 1. Ooo nou ja zeg dat heb ik dus helemaal gemist en dat terwijl ik me suf heb gegeten aan peulvruchten de laatste weken. Haha… Klinkt ook lekker dat kikkererwtenbrood. Kikkererwten zijn toch wel een van mijn favoriete bonen…

 2. Hallo Es,
  Wat een inspirerend recept en Blog-stukje!
  Ik zat echt net gisteren te bedenken dat ik vaker vegetarisch wil eten (en dat betekent voor mij dus vaker peulvruchten).

  Dit brood klinkt heel lekker en wat een slimme oplossing om toch 3 x per dag peulvruchten te eten … ;-)))

 3. Hoi Spaarcentje! Ja hoor, het kan ook met volkoren of ander meel. Soms moet je dan even in de gaten houden of het niet te nat of te droog wordt. In het ‘Niet kneden deeg’ bleek het net zomaar uitwisselbaar.
  Beetje experimenteren dus.
  :)

 4. Wat een spannend recept! Ik ga het binnnekort eens uitproberen in een aangepaste variant (mag geen gist en suiker), dus dat wordt met bakpoeder, denk je dat het ook met meel kan in plaats van bloem? Vast wel he!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>