Wednesday , 23 April 2014

Pompoenbrood met varkensworstjes en salie

IMG_2275

Ik maakte pompoenbrood met dit recept.
Het recept is genoeg voor twee broden. Met de helft van het deeg in mijn handen vroeg ik me af wat ik er van zou maken. Twee keer eenzelfde brood nodigt hier toch niet uit om extra brood te eten. Het was het begin van het weekend en ik besloot er een brood van te maken waar iedereen wel een stukje van wilde tijdens het kijken naar het favoriete programma van de pubers.

Hier vinden we allemaal de pompoensaus met salie lekker. En varkensvlees gaat goed samen met salie. Ik besloot er een brood van te bakken met salie en varkensworstjes.

Pompoenbrood met salie en varkensworstjes, zelf maken

Dit heb ik gebruikt:

  • 1/2 het recept "deeg voor pompoenbrood"
  • 3 kleine varkensworstjes
  • handje verse salieblaadjes, in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie om in te bakken
  • 1 eetlepel water

Zo maakte ik het:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Druk het deeg in een langwerpig bakblik en prik er met je vingers gaatjes in zoals bij een focaccia.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de worstjes bruin en gaar.

(Ondertussen is het brooddeeg al mooi aan het rijzen)

Haal de worstjes uit de pan wanneer ze gaar zijn en laat ze iets afkoelen.

Strooi de salie in het achtergebleven bakvet van de worstjes, hou het vuur laag en doe er een eetlepel water bij.

Snij de worstjes in dunne plakjes en verdeel ze over het brooddeeg.

Schep de salie, met wat van het bakvet, over het deeg en de worstjes.

Zet het brood in de oven en bak het in 25 tot 30 minuten gaar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

One comment

  1. Owww, wat ziet dat er lekker uit!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>