Tuesday , 2 September 2014

Naanbrood zelf maken

Naanbrood zelf maken

Naanbrood zelf maken

Het was een misleidende post.
Ik zeg het zelf maar even.
Veel teleurgestelde reacties. Mailbox vol met klachten. Telefoontjes van advocaten. Dreig sms-jes van organisaties voor de mensenrechten. Uit de kookkring gezet.
Enfin.
U krijgt er al beeld bij.
Ik heb het verprutst.

Zelf vond ik het ook een beetje raar lijken. Kipburgers in Naanbrood, zelf maken. Het was het eigenlijk net niet. Zelfs de kruiden die in de kipburgers werden niet vermeld. Het was een prutspost.
Eersteklas prutspost, zowel culinair als schrijf technisch gezien.

En daarom maak ik het hier goed. Het recept voor het befaamde Naanbrood. Naanbrood is heel makkelijk zelf te maken. Het deeg is verrijkt met ei, boter en yoghurt. Eventueel kneed je er een theelepel kerrie door. Of Garam masala.

Haalt u ondertussen de spandoeken weer naar beneden?

Nodig:

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gistkorrels (is 1 zakje)
  • 2 kleine eieren
  • 150 milliliter melk
  • 2 eetlepels zachte roomboter
  • 60 milliliter yoghurt
  • 1 theelepel zout

extra: gesmolten roomboter om mee te bestrijken

Bereiden:

  • Maak van de bloem, gist, eieren, melk, roomboter en yoghurt een deeg. Kneed het goed door tot het elastisch is. Meng op het laatst de theelepel zout door het deeg.
  • Mocht het deeg heel erg plakkerig zijn, voeg dat iets bloem toe. Niet te veel.
  • Zet het deeg, afgedekt, weg om te laten rijzen. Ongeveer een uur of tot dat het deeg in volume verdubbeld is.
  • Kneed het deeg weer even door en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
  • Rol de stukken deeg uit tot een plat, ovaal brood van ongeveer 5 millimeter dik. Dit is het makkelijkst om het per brood te doen. Uitrollen, bakken en ondertussen de andere weer uitrollen.
  • Verwarm een grillpan voor op hoog vuur. (Geen grillpan? Een gewone koekenpan is ook prima, je krijgt alleen geen streepjes.)
  • Bestrijk het brood aan 1 kant met roomboter en leg het met de bestreken kant in de pan. Bak op redelijk hoog vuur het brood 2 minuten aan 1 kant. Bestrijk de bovenkant van het brood, keer het om en bak het brood nogmaals 2 minuten tot dat het gaar is.
  • Herhaal dit tot alle broodjes zijn gebakken.

 

Summary
Recept naam
Naan (brood) zelf maken
Gepost op
Gemiddelde waardering
0 Based on 1 Review(s)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

7 comments

  1. Ik vroeg me al af hoe je dit deed zonder zo’n traditionele oven :-)

    Maar dit durf ik ook wel. Ga ik binnenkort ook proberen. Thanks!
    (wil ook binnenkort chapati maken)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>