Cake Pops

Cake Pops

Cake Pops

Ik had ze op mijn 52 doelen lijst gezet. Al een paar jaar geleden had ik ze gezien bij Bakerella en ik vind ze nog steeds leuk.
Probleem. Ik ben geen zoetekauw. Al kook ik veel, bak ik veel en schrijf ik veel, veel eten doe ik niet. Regelmatig wordt mij, door mensen die mij niet kennen in ‘de gewone wereld’, gevraagd of  ik niet moddervet ben.
Nee.
Mager ben ik niet, nooit geweest, maar ik ben niet moddervet. En ook mijn gezin niet. Alhoewel zij wel vallen in de categorie ‘dun en smal’.

Enfin.

Cake Pops. Het ziet er zo lief en suikerzoet uit. Kleine, mierzoete hapjes vol met kleur. Miniaturen in suiker.

En toen startte de #foodswap. En dat leek mij het geschikte moment om mij aan deze suikerbommetjes te wagen. Ik koos voor ijsjes. Miniatuur ijsjes die niet smelten. Hoe leuk is dat?

Ik heb gebruikt:

10 ijshoorntjes, afgezaagd met een fijn gekarteld mes
300 gram roomboter cake
30 gram boter
vanille essence, 1/2 theelepel
Candy Melts
Pure smelt Chocolade
mini smarties
Decoratie Parels

Zo heb ik ze gemaakt:

*Zet alles van te voren klaar in bakjes.
* Neem 10 rode smarties en leg die apart voor de ‘kers’ op het ijsje
* Ik heb een ijzeren onderzetter gebruikt die ik op een kom heb gezet om de ijsjes neer te kunnen zetten

Smelt wat chocolade en giet er wat in het ijshoorntje. Strooi er wat smarties in. (Ik heb dit zo gedaan omdat bij de eerste test drive de smarties door de kamer vlogen na de laatste hap cake. Onverwachte verrassing. Met de chocolade plak je ze vast en voorkom je  de smartie regen….)
Doe dit bij alle 10 hoorntjes.

Kneed de boter en de vanille essence door de cake. Vorm er 10 bolletje van. Duw de bolletjes cake op de ijshoorntjes en kneed ze beetje in de vorm van een ijsje. Zorg ervoor dat de cake goed vastzit, controleer dat door, voorzichtig, het ijsje op zijn kop te houden.
Zet de ijsjes nu een 30 minuten in de vriezer.

Smelt de roze candy melts en de chocolade (ik tempereer de chocolade). Doop het ijsje in de roze, gesmolten, candy melts. Laat het een beetje uitdruipen, niet te veel want dat druip effect komt ten goede aan het ijsje.

Doop nu het ijsje een klein stukje in de gesmolten chocolade en bestrooi het ijsje gelijk met de decoratie parels. Druk de rode smartie boven op het ijsje. Zet het ijsje weg om uit te harden.

Ga zo door tot je 10 ijsjes hebt.

Doe ze in een leuk zakje met een strik. Succes verzekerd.


Cake Pops :: Angie Dudly

Note: Jamin heeft ook  een kant en klaar Cake Pop Pakket. Ik heb hem (nog) niet uitgeprobeerd, maar deze is voor de originele Cake Pops op een stokje. (Online te bestellen)

Summary
Recept naam
Cake Pops
Gepost op
Gemiddelde waardering
no rating Based on 0 Review(s)
710 Total Views 3 Views Today
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Dadel cakejes met zoute karamel saus

Dadel cakejes met zoute karamel saus

Op de één of andere manier deden deze cakejes me denken aan speculaas. Door de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *