Monday , 24 November 2014

Roerei met Hüttenkäse

Roerei met Hüttenkäse

Roerei met Hüttenkäse

Opbiechten, dat doe ik in deze post.

Ik doe het al jaren niet meer. Geen zin. Te veel moeite en veel te werk. Ik voel ook geen passie meer. Uitgeblust, vergaan, uitgegaan als een kaars in de nacht.
Ik voel het niet meer. De liefde tussen ons is over.
En dat is erg.
Op mijn leeftijd, want ik ben eigenlijk nog betrekkelijk jong.

Nieuwsgierig ben ik nog wel op mijn leeftijd. Een beetje kinky zeg maar. Ik hou er wel van om te experimenteren. Ver buiten mijn eigen comfort zone te gaan en te ervaren hoe het is.
Voor een dagje. Langer niet. Dat kan ik niet aan.

Ik heb het over diëten. Dat doe ik al ruim tien jaren niet meer. Hierboven staat waarom. Ik heb gewoon mijn eetstijl aangepast. Ik besloot dat ik alles mocht eten, zolang ik het maar zelf maakte. Het is vijf en twintig kilo geleden.

Maar ik hoor steeds maar weer over het zogenaamde ‘low carb diet’. Een voedingsstijl waarbij je geen of zo weinig mogelijk koolhydraten binnen krijgt. Op zich wel wat voor te zeggen. Vooral ‘fast food’ staat bol van goedkope koolhydraten. Zelfs ons fabrieksbrood bestaat niet uit alleen meel, nee daar moet witte bonenmeel doorheen. Lekker goedkoop en dan kunnen ze het nog verkopen als brood met ‘extra vezels’. Zelfs de broodmixen van Koopmans bevatten bonenmeel. Voelt u zich niet bekocht? Goede bloem is altijd nog stukken goedkoper dan zo’n pak rommel van Koopmans…

Enfin.

Ik wilde eens zo’n ontbijt proberen. Een ‘low carb’ ontbijt. Met eieren. Roerei met Hüttenkäse.

 

Aantal Personen: 1

Dit heb ik gebruikt:

 • 3 eieren
 • 2 lenteui, in fijne ringen gesneden
 • 1/2 theelepel zout
 • 100 gram Hüttenkäse, uitgelekt op keukenpapier
 • 25 gram melkpoeder
 • 50 milliliter water
 • 1 eetlepel boter
 • 1/4 theelepel zwarte gemalen verse peper, meer of minder naar smaak

Zo maakte ik het:

Vermeng de melkpoeder met water in een mengkom.

Voeg de eieren, Hüttenkäse, lenteui en zout er aan toe en roer goed door elkaar.

Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erin.

Roer tot dat het eimengsel nog net nat lijkt, zet het vuur uit.

Schep het roerei op een bord, maal er de peper over en serveer direct.

Mijn conclusie: Ik vond het lekker, maar was vooral verbaasd dat ik bij de lunch nog niet eens echt trek had. Het is een hele hap.

Summary
Recept naam
Roerei met Hüttenkäse
Gepost op
Gemiddelde waardering
no rating Based on 0 Review(s)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

4 comments

 1. Een periode ook vaaaak Hüttenkäse gegeten. Ook met de eiwitten en laag KH in m’n achterhoofd.

  Ik deed dan een halve bak (van zo’n grote verpakking) in een kom. Een theelepel rode of paprikapesto erdoor en een halve paprika (alles behalve groen) in blokjes erdoor. Wat peper erover en ik was aan het smullen!!

  Ideetje??

 2. @Paul, het is een dieet met veel eiwitten en daarom gebruik ik hier melkpoeder om extra eiwitten, maar niet extra volume, toe te voegen. Door de eiwitten vult het beter en hebben mensen minder snel trek.

 3. Ik snap die melkpoeder + water niet. Waarom niet gewoon echte melk, maar wel echte eieren. Moet dat dan ook niet eierpoeder + water zijn?
  Ik krijg hier toch de neiging het na te maken met echte ingrediënten …

 4. Lieve Es!

  Wat een lekker recept en ga het morgen proberen. Ik heb natuurlijk alle ingredienten in huis ……want..ja, low carb. Maar dat wist je al. Soms mis ik wel de rijst, maar als er iets is waarbij ik dat echt lekker vind, bij sate, dan eet ik het wel. Of gebakken krieltjes als ik asperges wil. Alhoewel, ik ben niet zo’n aspergemens, maar die krieltjes die vind ik wel lekker. Ik eet weinig kh. omdat mijn bloedsuiker anders oploopt. Twee weken geleden was die 4,8! Dus echt heel goed en hoef niets te slikken of te prikken. Dat wil ik nl. niet.
  Ik heb, als je het wilt proberen, ook wel een lekker recept voor mozzarellapannenkoeken.
  1 bolletje mozzarella
  2 eieren
  3 eetlepels room
  Alles goed klutsen en dan zachtjes bakken in een scheutje olie. De maat is het beste als het pannenkoekje iets groter is dan een poffertje. Geen zout toevoegen, want ze zijn van zichzelf al hartig. Met gerookt spek of zo zijn ze heerlijk, maar met geraspte kaas ook. Ik denk dat het wel een ontbijt voor jou is. Niet vanwege de lowcarb, maar omdat je recepten wil proberen. Liefs en kus van mam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>