Monday , 22 December 2014

Roerei met Hüttenkäse

Roerei met Hüttenkäse

Roerei met Hüttenkäse

Opbiechten, dat doe ik in deze post.

Ik doe het al jaren niet meer. Geen zin. Te veel moeite en veel te werk. Ik voel ook geen passie meer. Uitgeblust, vergaan, uitgegaan als een kaars in de nacht.
Ik voel het niet meer. De liefde tussen ons is over.
En dat is erg.
Op mijn leeftijd, want ik ben eigenlijk nog betrekkelijk jong.

Nieuwsgierig ben ik nog wel op mijn leeftijd. Een beetje kinky zeg maar. Ik hou er wel van om te experimenteren. Ver buiten mijn eigen comfort zone te gaan en te ervaren hoe het is.
Voor een dagje. Langer niet. Dat kan ik niet aan.

Ik heb het over diëten. Dat doe ik al ruim tien jaren niet meer. Hierboven staat waarom. Ik heb gewoon mijn eetstijl aangepast. Ik besloot dat ik alles mocht eten, zolang ik het maar zelf maakte. Het is vijf en twintig kilo geleden.

Maar ik hoor steeds maar weer over het zogenaamde ‘low carb diet’. Een voedingsstijl waarbij je geen of zo weinig mogelijk koolhydraten binnen krijgt. Op zich wel wat voor te zeggen. Vooral ‘fast food’ staat bol van goedkope koolhydraten. Zelfs ons fabrieksbrood bestaat niet uit alleen meel, nee daar moet witte bonenmeel doorheen. Lekker goedkoop en dan kunnen ze het nog verkopen als brood met ‘extra vezels’. Zelfs de broodmixen van Koopmans bevatten bonenmeel. Voelt u zich niet bekocht? Goede bloem is altijd nog stukken goedkoper dan zo’n pak rommel van Koopmans…

Enfin.

Ik wilde eens zo’n ontbijt proberen. Een ‘low carb’ ontbijt. Met eieren. Roerei met Hüttenkäse.

 

Aantal Personen: 1

Dit heb ik gebruikt:

  • 3 eieren
  • 2 lenteui, in fijne ringen gesneden
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram Hüttenkäse, uitgelekt op keukenpapier
  • 25 gram melkpoeder
  • 50 milliliter water
  • 1 eetlepel boter
  • 1/4 theelepel zwarte gemalen verse peper, meer of minder naar smaak

Zo maakte ik het:

Vermeng de melkpoeder met water in een mengkom.

Voeg de eieren, Hüttenkäse, lenteui en zout er aan toe en roer goed door elkaar.

Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erin.

Roer tot dat het eimengsel nog net nat lijkt, zet het vuur uit.

Schep het roerei op een bord, maal er de peper over en serveer direct.

Mijn conclusie: Ik vond het lekker, maar was vooral verbaasd dat ik bij de lunch nog niet eens echt trek had. Het is een hele hap.

Summary
Recept naam
Roerei met Hüttenkäse
Gepost op
Gemiddelde waardering
no rating Based on 0 Review(s)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>