• Contact
  • Disclaimer

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
You are here: Home / Echt Eten / Budget / Gekruide pittige chili con carne

Budget Echt Eten Kerstrecepten Peulvruchten Rundvlees Varkensvlees

Gekruide pittige chili con carne

50
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Warm.
Heel warm weer. Maar toch post ik dit recept maar eens. Het ligt al zolang te wachten! (Zoals zoveel foto’s….)

En eerlijk gezegd kan ik dit altijd wel eten. Juist als het warm is. Ik heb dan een voorkeur voor pittig eten. Mag het nog pittiger? Voeg dan gerust nog wat extra verse peper toe.

Wat ook goed past bij deze chili: een schep zure room. Dat neemt ook gelijk weer iets van de hitte weg. En soms serveer ik er witte gekookte rijst bij. Met extra sambal.

Enfin.

Het recept. En mocht het nu te warm zijn? Dan staat hij er nog wanneer het winter is en koud buiten is!

Gekruide pittige chili con carne

Amerikaanse coleslaw kool salade recept

Kruidig en pittig gehakt met bruine bonen. Verwarmt je hart en ziel op gure dagen.

Dit heb ik gebruikt:

    • 4 eetlepels olijfolie om in te bakken
    • 500 gram gehakt (hoh)
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • 2 uien, fijn gesneden
    • 2 tenen knoflook heel fijn gehakt of door de pers
    • 1 Jalapeno of groene Spaanse peper, heel fijn gehakt met zaadjes
    • 1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
    • 2 steranijs
    • 200 milliliter rode wijn
    • 1 theelepel marmite
    • 1 blokje bouillon (rund of groenten)
    • 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
    • 2 blikken bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • vers gemalen zwarte peper, naar smaak
    • zout, naar smaak
    • 3 lenteui in ringetjes gesneden om te garneren
        .

Zo maak ik het (6-8 pers.):

    Verhit de olie in een grote pan.
    Bak in de hete olie het gehakt rul.
    Doe de tomatenpuree erbij en bak dit een minuutje mee.
    Voeg de uien, knoflook, peper en bleekselderij toe en bak dit op zacht vuur mee totdat de ui zacht is.
    Schenk de wijn erbij en laat dit op hoog vuur even doorkoken tot de alcohol is verdwenen.
    Dan kunnen de steranijs, marmite, bouillonblokje, gepelde tomaten en bruine bonen erbij. Laat dit onder af en toe roeren en op zacht vuur door en door warm worden..
    Serveer direct en strooi er wat lente-ui over.
Summary
recipe image
Recept naam
Gekruide pittige chil con carne
Gepost op
2015-08-06
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
0H45M
Totale tijd
1H0M

Ook lekker:

  • Bruine bonen chorizo gehaktballetjes stoofpot receptBruine bonen chorizo gehaktballetjes stoofpot recept
  • Vegetarische chili sin carne receptVegetarische chili sin carne recept
  • Mung bonen spelt rosbief salade receptMung bonen spelt rosbief salade recept
  • Recept stroganoff saus voor pastaRecept stroganoff saus voor pasta
  • Creoolse gumbo receptCreoolse gumbo recept
  • Aardappel gehakt groenten ovenschotel receptAardappel gehakt groenten ovenschotel recept
  • Gestoofd rundvlees tomaten pastasaus receptGestoofd rundvlees tomaten pastasaus recept
  • Pittige rode kool wortel rode ui saladePittige rode kool wortel rode ui salade
  • Bonen salade met gorgonzola receptBonen salade met gorgonzola recept

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • Meer
  • Tumblr
  • Print
  • E-mail

Gerelateerd

50
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Comments

« Top tien recepten week 31
Frambozen curd zelf maken recept »

Comments

  1. Es says

    29/09/2016 at 12:33

    Hallo Lucinda,

    Ja hoor, je kunt het gewoon vervangen door wat water of bouillon.

  2. Lucinda says

    29/09/2016 at 12:31

    een vervanging voor de rode wijn? kan water of bollionblokje?

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg Es op Social Media:

  • Bekijk het profiel van esfactory.nl op Facebook
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Twitter
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Instagram
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Pinterest

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.900 andere abonnees

tien euro zomer korting bij AH.nl

Nieuwsgierig? Volg me op Snapchat!

Snapcode Es

Scan de code van het plaatje.

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept yoghurt cake...
    *onderstaande verhaal is niet, ik herhaal: níet, op waarheid gebaseerd* Stel: Je hebt vind iemand l
    78.7k x gedeeld
  •  
    Ouderwetse Hollandse hachee recept...
    Sinds ik mijn nieuwe hoesje voor mijn zadel heb, loop ik na een regenbui niet meer door de supermark
    8.2k x gedeeld
  •  
    Bananen kwark muffins bakken zonder suiker...
    Het is maar goed dat ik regelmatig met Simone een dagje kook. Anders zouden er nooit zoete recepten
    2.5k x gedeeld
  •  
    Pittige sperziebonen speklapjes recept...
    Snapchat. Heel hip enzo. Maar ook best ingewikkeld voor, laten we zeggen, mensen boven een bepaalde
    1.9k x gedeeld
  •  
    Recept frikandel broodje zelf maken...
    Soms is het maar goed dat je niet altijd alles weet als moeder. Ik vermoed dat je anders binnen een
    1.8k x gedeeld

Mijn favoriete borden

Borden & Zo

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

Topblogs
Topblogs

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Kikkererwten broodjes recept

Kikkererwten broodjes recept

Blogsociety

BlogSociety

Latest and greatest

Recept veganistische mayonaise

Recept veganistische mayonaise

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing

Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing

Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado

Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Copyright © 2018 · Divine theme by Restored 316

Dit blog maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Omdat het niet gaat om privé gegevens denken wij dat het ok is, U gaat akkoord door op de link te klikken. Accepteer Lees meer...
Privacy & Cookies Policy
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.