• Contact
  • Disclaimer

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
You are here: Home / Echt Eten / Aardappelen / Recept Parmezaan gnocchi zelf maken

Aardappelen Budget Echt Eten Kliekjes Pasta en andere deegwaren Recepten

Recept Parmezaan gnocchi zelf maken

82
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Italianen en hun keuken.
Het verschilt niet veel van de Indonesische. Allebei even bevlogen wanneer het om ‘hun’ recepten gaat.

En dan maak ik de oversteek van ‘mijn keuken’ naar ‘hun keuken’. Dat is gevaarlijk….

In ieder recept lees ik dat je de aardappelen moet koken voor de gnocchi. Maar op een bepaald moment had ik aardappelen over en die heb ik gewoon gebruikt. Eten weggooien is zonde. En iedere keer gebakken aardappelen is ook niet leuk meer. Bijkomend voordeel: geen verbrande vingers!

Dit is een gewoon basis recept. Ik bak ze vaak in wat roomboter en eet ze dan met mayonaise. (Sorry, ik snap helemaal dat dat geheel on-Italiaans is!) Of in een ovenschotel met een tomatensaus met veel kaas. Het liefst ook nog wat mozzarella.

En soms maak ik ze omdat ik aardappelen over heb. Dan vries ik ze in voor een andere keer.

Enfin.

Het recept. (Overigens zijn ze ook prima zonder de Parmezaan)

Recept Parmezaan gnocchi zelf maken

Recept Parmezaan gnocchi zelf maken

Dit gebruik ik (4-6 pers.):

  • 500 gram gekookte aardappelen, door een pureeknijper of geraspt op fijne rasp
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 groot ei
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel verse nootmuskaat, geraspt
  • 120 tot 150 gram bloem + extra om het werkvlak met te bestrooien

Extra nodig: Een grote pan met water en flink wat zout.

Zo maak ik het:

  • Zet de pan met water op het vuur en laat het aan de kook komen. Draai zodra het kookt het vuur iets zachter.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix vlug alles door elkaar tot er nét een bal is ontstaan. Kneed niet te lang.
  • Is het deeg iets te plakkerig? Voeg dan beetje bij beetje iets bloem toe. Niet te veel bloem, dan wordt het te ‘melig’.
  • Bestrooi het werkvlak ruim met bloem.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken.
  • Neem 1 stuk van het deeg en rol het op het werkvlak uit tot een worst van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Snij met een scherp mes stukje van ongeveer 1,5 centimeter af.
  • Kook de gnocchi in de pan met water.
  • Zodra ze gaar zijn komen de gnocchi bovendrijven.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de pan in een schaal.
  • Ga zo door tot al het deeg gebruikt is.
  • Gnocchi kan bewaard worden in de koelkast (3 dagen) of ingevroren worden.
Summary
recipe image
Recept naam
Recept Parmezaan gnocchi zelf maken
Gepost op
2015-08-13
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Ook lekker:

  • Zelf gnocchi met Parmezaanse kaas maken receptZelf gnocchi met Parmezaanse kaas maken recept
  • Bladerdeeg recept snelle manierBladerdeeg recept snelle manier
  • Witte saus pizza met kip en spekWitte saus pizza met kip en spek
  • Gnocchi met wilde eend ragu receptGnocchi met wilde eend ragu recept
  • Recept op te rollen wraps gist deegRecept op te rollen wraps gist deeg
  • Recept knoflook pompoen geitenkaas taartRecept knoflook pompoen geitenkaas taart
  • Aardappel kaas peper broodjesAardappel kaas peper broodjes
  • Gehakt garnalen dumplings receptGehakt garnalen dumplings recept
  • Gezonde spinazie wraps receptGezonde spinazie wraps recept

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • Meer
  • Tumblr
  • Print
  • E-mail

Gerelateerd

82
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


3 Comments

« Weekplanning maaltijden week 33
Weekplanning maaltijden week 34 »

Comments

  1. Simone says

    08/01/2016 at 03:52

    Gisteren toevallig op Netflix ‘the mind van een chef’ zitten kijken waarin David Chang (van Momofoku) van instant noodles gnocchi maakt. Briljant! En ook een beetje on-Italiaans. Haha…:)

  2. Es says

    14/08/2015 at 18:00

    Dank voor je compliment! Ik maak ze altijd zo. Niet met een vork nog ribbeltjes maken, dat is bij mij nooit en succes….

  3. Judith | myfoodblog.nl says

    14/08/2015 at 15:00

    Wat een mooi plaatje! Tot nu toe pas 1 keer zelf gnocchi gemaakt, maar die zagen er lang niet zo mooi uit als deze 😀

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg Es op Social Media:

  • Bekijk het profiel van esfactory.nl op Facebook
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Twitter
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Instagram
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Pinterest

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.900 andere abonnees

tien euro zomer korting bij AH.nl

Nieuwsgierig? Volg me op Snapchat!

Snapcode Es

Scan de code van het plaatje.

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept yoghurt cake...
    *onderstaande verhaal is niet, ik herhaal: níet, op waarheid gebaseerd* Stel: Je hebt vind iemand l
    78.7k x gedeeld
  •  
    Ouderwetse Hollandse hachee recept...
    Sinds ik mijn nieuwe hoesje voor mijn zadel heb, loop ik na een regenbui niet meer door de supermark
    8.2k x gedeeld
  •  
    Bananen kwark muffins bakken zonder suiker...
    Het is maar goed dat ik regelmatig met Simone een dagje kook. Anders zouden er nooit zoete recepten
    2.5k x gedeeld
  •  
    Pittige sperziebonen speklapjes recept...
    Snapchat. Heel hip enzo. Maar ook best ingewikkeld voor, laten we zeggen, mensen boven een bepaalde
    1.9k x gedeeld
  •  
    Recept frikandel broodje zelf maken...
    Soms is het maar goed dat je niet altijd alles weet als moeder. Ik vermoed dat je anders binnen een
    1.8k x gedeeld

Mijn favoriete borden

Borden & Zo

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

Topblogs
Topblogs

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Kikkererwten broodjes recept

Kikkererwten broodjes recept

Blogsociety

BlogSociety

Latest and greatest

Recept veganistische mayonaise

Recept veganistische mayonaise

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing

Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing

Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado

Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Copyright © 2018 · Divine theme by Restored 316

Dit blog maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Omdat het niet gaat om privé gegevens denken wij dat het ok is, U gaat akkoord door op de link te klikken. Accepteer Lees meer...
Privacy & Cookies Policy
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.