Grappig klein boekje met recepten van Yvette van Boven. Twee jaren lang stond er in de Volkskrant Magazine iedere week een ovenrecept van Yvette. Vijftig van de leukste recepten zijn gebundeld in dit boekje.
Helemaal in de stijl van Yvette met allemaal tekeningen van de ingrediënten. Verder zijn de recepten fool-proof geschreven. Kort en overzichtelijk.
Ik ben overigens fan van de hond van Yvette. Ooit kwam ik haar tegen op een boekpresentatie. Natuurlijk vind ik Yvette ook heel leuk, maar bij thuiskomst had ik vooral foto’s van haar hond op mijn telefoon staan. Niet één van Yvette.
Sorry Yvette!
Hieronder een overzicht van wat recepten die in het boek staan. Ik vond eigenlijk bijna alle recepten wel leuk. Dat kan nog wel eens verschillen in een kookboek. Het nodigde mij in ieder geval uit om een aantal uit het boekje te maken.
Kookboek Uit de oven van van Boven
Inhoud van het boek:
- Groenten. Met getekende prei. Van zwart geblakerde prei tot een soufflé van waterkers en roquefort. En van een eenpersoons hartige tartin van sjalot en tijm tot stoofperen in kruidige witte wijn-karamelsaus.
Op mijn lijst staan de geroosterde wortelen met tahin-amandelcreme. Ik weet niet of gezin daar op zit te wachten, maar dat is een ander verhaal… - Vlees. Met getekende rollade. Van worstenbroodjes met ui en venkel tot flammekuchen. En van een sappig kippetje tot een shepards pie met zoete aardappel en kip. De risotto uit de oven staat op mijn lijst.
- Vis. Ja, met getekende vis. Van kabeljauw met chorizo en kikkererwten tot een gevulde zeebaars. Of liever gegrilde oester met liemone en venkelzaadboter? Ik wil de romige mosselsoep met spruitjes nog eens maken.
- Bakken. Met getekend stokbrood. Gembergaletten. Die staan op mijn lijst. Volgens Yvette moet er gewoon een flinke bol Italiaans ijs tussen. Ik ben het daar helemaal mee eens. En ook een Iers sodabrood. Dat kon natuurlijk niet anders met haar achtergrond.
Ik vermoed dat dat een nieuw recept is van Yvette. Volgens mij komt daar een nieuw boekje van uit.
Heb op 5 maart programma bekeken en zag een pizzabodem maken van bloemkool.
Op de website “Koken van Boven” het recept echter niet gevonden.
Onder welke noemer is dat recept te vinden, of wel kan het recept aan mij gestuurd worden per E-Mail.
Dit was wel een uitzonderlijk recept en zou het graag hebben.
Bij voorbaat dank
Ik ben echt fan van Yvette, wat een heerlijke no-nonsense vrouw. Haar kookprogramma is net zo leuk. Deze gaat op mijn lijstje!