• Contact
  • Disclaimer

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
You are here: Home / Echt Eten / Kookboek Uit de oven van van Boven

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar KookBoeken Recepten

Kookboek Uit de oven van van Boven

34
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Grappig klein boekje met recepten van Yvette van Boven. Twee jaren lang stond er in de Volkskrant Magazine iedere week een ovenrecept van Yvette. Vijftig van de leukste recepten zijn gebundeld in dit boekje.

Helemaal in de stijl van Yvette met allemaal tekeningen van de ingrediënten. Verder zijn de recepten fool-proof geschreven. Kort en overzichtelijk.

Ik ben overigens fan van de hond van Yvette. Ooit kwam ik haar tegen op een boekpresentatie. Natuurlijk vind ik Yvette ook heel leuk, maar bij thuiskomst had ik vooral foto’s van haar hond op mijn telefoon staan. Niet één van Yvette.
Sorry Yvette!

Hieronder een overzicht van wat recepten die in het boek staan. Ik vond eigenlijk bijna alle recepten wel leuk. Dat kan nog wel eens verschillen in een kookboek. Het nodigde mij in ieder geval uit om een aantal uit het boekje te maken.

Kookboek Uit de oven van van Boven

Kookboek Uit de oven van van Boven

Inhoud van het boek:

  • Groenten. Met getekende prei. Van zwart geblakerde prei tot een soufflé van waterkers en roquefort. En van een eenpersoons hartige tartin van sjalot en tijm tot stoofperen in kruidige witte wijn-karamelsaus.
    Op mijn lijst staan de geroosterde wortelen met tahin-amandelcreme. Ik weet niet of gezin daar op zit te wachten, maar dat is een ander verhaal…
  • Vlees. Met getekende rollade. Van worstenbroodjes met ui en venkel tot flammekuchen. En van een sappig kippetje tot een shepards pie met zoete aardappel en kip. De risotto uit de oven staat op mijn lijst.
  • Vis. Ja, met getekende vis. Van kabeljauw met chorizo en kikkererwten tot een gevulde zeebaars. Of liever gegrilde oester met liemone en venkelzaadboter? Ik wil de romige mosselsoep met spruitjes nog eens maken.
  • Bakken. Met getekend stokbrood. Gembergaletten. Die staan op mijn lijst. Volgens Yvette moet er gewoon een flinke bol Italiaans ijs tussen. Ik ben het daar helemaal mee eens. En ook een Iers sodabrood. Dat kon natuurlijk niet anders met haar achtergrond.

Ook lekker:

  • Kookboek de Geur van witte rijst Go TanKookboek de Geur van witte rijst Go Tan
  • Kookboek De SoukKookboek De Souk
  • Kookboek Greek George CalombarisKookboek Greek George Calombaris
  • Kookboek AnatoliëKookboek Anatolië
  • Kookboek Pride and PuddingKookboek Pride and Pudding
  • Kookboek Streetfood KosovoKookboek Streetfood Kosovo
  • Uit Pauline’s keuken kookboekUit Pauline’s keuken kookboek
  • Kookboek vegatopiaKookboek vegatopia
  • Kookboek Jamies Comfort FoodKookboek Jamies Comfort Food

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • Meer
  • Tumblr
  • Print
  • E-mail

Gerelateerd

34
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


3 Comments

« Glutenvrije passievrucht citroen cake recept
Weekmenu maaltijden week 9 »

Comments

  1. Es says

    19/03/2016 at 19:40

    Ik vermoed dat dat een nieuw recept is van Yvette. Volgens mij komt daar een nieuw boekje van uit.

  2. C. Brekoo says

    19/03/2016 at 19:38

    Heb op 5 maart programma bekeken en zag een pizzabodem maken van bloemkool.
    Op de website “Koken van Boven” het recept echter niet gevonden.
    Onder welke noemer is dat recept te vinden, of wel kan het recept aan mij gestuurd worden per E-Mail.
    Dit was wel een uitzonderlijk recept en zou het graag hebben.

    Bij voorbaat dank

  3. Anne-Marie says

    27/02/2016 at 07:30

    Ik ben echt fan van Yvette, wat een heerlijke no-nonsense vrouw. Haar kookprogramma is net zo leuk. Deze gaat op mijn lijstje!

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg Es op Social Media:

  • Bekijk het profiel van esfactory.nl op Facebook
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Twitter
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Instagram
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Pinterest

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.900 andere abonnees

tien euro zomer korting bij AH.nl

Nieuwsgierig? Volg me op Snapchat!

Snapcode Es

Scan de code van het plaatje.

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept yoghurt cake...
    *onderstaande verhaal is niet, ik herhaal: níet, op waarheid gebaseerd* Stel: Je hebt vind iemand l
    78.7k x gedeeld
  •  
    Ouderwetse Hollandse hachee recept...
    Sinds ik mijn nieuwe hoesje voor mijn zadel heb, loop ik na een regenbui niet meer door de supermark
    8.2k x gedeeld
  •  
    Bananen kwark muffins bakken zonder suiker...
    Het is maar goed dat ik regelmatig met Simone een dagje kook. Anders zouden er nooit zoete recepten
    2.5k x gedeeld
  •  
    Pittige sperziebonen speklapjes recept...
    Snapchat. Heel hip enzo. Maar ook best ingewikkeld voor, laten we zeggen, mensen boven een bepaalde
    1.9k x gedeeld
  •  
    Recept frikandel broodje zelf maken...
    Soms is het maar goed dat je niet altijd alles weet als moeder. Ik vermoed dat je anders binnen een
    1.8k x gedeeld

Mijn favoriete borden

Borden & Zo

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

Topblogs
Topblogs

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Kikkererwten broodjes recept

Kikkererwten broodjes recept

Blogsociety

BlogSociety

Latest and greatest

Recept veganistische mayonaise

Recept veganistische mayonaise

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing

Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing

Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado

Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado

Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept telor petis

Copyright © 2018 · Divine theme by Restored 316

Dit blog maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Omdat het niet gaat om privé gegevens denken wij dat het ok is, U gaat akkoord door op de link te klikken. Accepteer Lees meer...
Privacy & Cookies Policy
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.