Hutspot a la Betty

door Es
Hutspot al la Betty

Hutspot a la Betty

In deze gemoedstoestand kwam ik aan bij de manege. Waar het héérlijk rook! Ik vroeg aan Betty wat ze had gekookt.

Hutspot, met kruiden en prei, vertelde ze. Zonder schroom heb ik direct het recept gevraagd en het is een blijvertje al twee jaren.

Heerlijk met gestoofd rundvlees, maar nog lekkerder met Daging Semoor! 😉

Deze hoeveelheid is bij ons genoeg om twee keren mijn gezin te voorzien van voedsel. Vries het eventueel is, opgewarmd een nog groter succes! 🙂

Hutspot al la Betty

Hutspot a la Betty

Es
Iedereen kent de hutspot (stamppot peen en uien), maar met deze twist heb je net weer een ander soort stamppot op tafel. Lekker met speklapjes gestoofd in ketjap.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion keuken
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Grote pan
  • 1 stamppot stamper

Ingrediënten
  

  • 300 gram winterpeen of wortelen schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 300 gram prei schoongemaakt en in grove ringen gesneden
  • 3 grote uien gepeld en in grove stukken gesneden
  • 1 kilo geschilde aardappelen in gelijke stukken gesneden
  • 1 zakje nasi kruiden geweekt in heet water (Het geheime ingredient)
  • peper en zout naar smaak
  • 100 milliliter melk

Instructies
 

  • Doe alles in een pan, behalve de nasi kruiden, kook alles gaar (ongeveer 20 minuten). Giet het af, giet de melk erbij om wat warm te laten worden.
  • Maak er een stamppot van en roer de nasi kruiden erdoor.
Trefwoord aardappel, hutspot, nasi kruiden

Eet smakelijk, en Betty, bedankt!

X, S

Hutspot a la Betty

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer