Rundvlees is lekker wanneer het lang gestoofd heeft. Door de lange garing wordt het vlees mals. Maar ook hamlappen of varkenslappen worden zacht en mals van stoven.
Ik stoof ze soms met champignons om ‘meer’ er van te maken. Dochterlief eet toch al niet zo graag vlees. Partnerlief weer wel. Met wat ‘viswerk’ zorg ik toch voor een maaltijd waar zij beiden blij van worden.
Hier vinden ze het lekker met een stamppot. Of gekookte aardappelen.
Gestoofde hamlappen in mosterd
Es
Zacht gestoofde hamlappen in mosterd. Lekker bij een stamppot, maar ook heel lekker om er een frietje stoofvlees mee te maken.
3eetlepelsmosterdnaar smaak (door het zuur van de mosterd wordt het vlees mals)
1plakontbijtkoek
4elketchup
Boter/ Olie om in te bakken
Water om te blussen
250gramchampignons of paprika
Instructies
Bestrooi de hamlappen met wat zout en peper.
Verwarm de boter/ olie in een pan en bak de hamlappen bruin.
Voeg de mosterd en ketchup toe.
Blus af met wat water. Zoveel water dat ze net niet onder staan.
Leg het stuk ontbijtkoek erop en laat het vlees op zacht vuur sudderen tot het zacht is. (Ongeveer 1,5 uur)
Roer regelmatig even in de pan om aanbakken te voorkomen.
Breek eventueel iets grote stukken vlees doormidden.
Eventueel af en toe water toevoegen. Mocht het droog dreigen te koken of aan te bakken.
Voeg een kwartier voordat je het serveert de champignons toe. Wil je paprika gebruiken? Voeg dit dan iets eerder toe om het wat zachter te laten worden.
Notities
Serveer deze gestoofde hamlappen met hutspot, gekookte aardappelen met groente, aardappelpuree, rijst of wat je lekker vind. Maak meer in één keer, het laat zich prima invriezen of voor de volgende dag.Vaak is het na een dag nog lekkerder.
Rundvlees is lekker wanneer het lang gestoofd heeft. Door de lange garing wordt het vlees mals. Maar ook Hamlappen of Varkenslappen worden zacht en mals van stoven.
Ik stoof ze soms met champignons om ‘meer’ er van te maken.
Nodig:
Hamlappen
Peper, zout en kruiden (naar eigen smaak en behoefte)
Twee flinke eetlepels mosterd, naar smaak (door het zuur van de mosterd wordt het vlees mals)
Plak ontbijtkoek
Scheut ketjap
Ketchup, ongeveer 4 eetlepels
Boter/ Olie om in te bakken
Water om te blussen
Vulling: champignons (potje of vers), paprika, lenteui, of een combinatie van deze
Bereiden:
Bestrooi de hamlappen met wat zout, peper en kruiden.(geheel mengen ik kom)
Verwarm de boter/ olie in een pan en bak de hamlappen bruin. op 9 ca. 5 minuten
Uien toevoegen, even meebakken
Voeg de mosterd, ketchup en ketjap toe.
Blus af met wat water. Zoveel water dat ze net niet onder staan.
Leg het stuk ontbijtkoek erop en laat het vlees op zacht vuur sudderen op 3 tot het zacht is. (Ongeveer 1,5 uur)
Roer regelmatig even in de pan om aanbakken te voorkomen.
Breek eventueel iets grote stukken vlees doormidden.
Eventueel af en toe water toevoegen. Mocht het droog dreigen te koken of aan te bakken.
Voeg een kwartier voordat je het serveert de champignons en/ of lente ui toe. Wil je paprika gebruiken? Voeg dit dan iets eerder toe om het wat zachter te laten worden.
Maak meer in één keer, het laat zich prima invriezen of voor de volgende dag. Vaak is het na een dag nog lekkerder.
01.10.2017
Magere Varkenslap 640gr in grote stukken
Rode braadpan
Peper, zout, Italiaanse kruiden(Vijzel) ca. 2 eet. afgestr.
Mosterd Ontbijtkoek
Ketjap
Ketchup
Olie en Boter
Water 200cc
Knoflookpoeder
Uien middelgrote 2 in halve ringen
Wijn 150cc
Paprikapoeder/pittig aan het eind
*70 minuten op 3 daarna af laten koelen, dan met pan in koelkast.
Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. AccepterenLees meer
Beheer cookie toestemming
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen we gegevens zoals bladeren gedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
6 reacties
Bedankt voor het recept, hier mijn interpretatie:
GESTOOFDE HAMLAPPEN IN MOSTERD
Rundvlees is lekker wanneer het lang gestoofd heeft. Door de lange garing wordt het vlees mals. Maar ook Hamlappen of Varkenslappen worden zacht en mals van stoven.
Ik stoof ze soms met champignons om ‘meer’ er van te maken.
Nodig:
Hamlappen
Peper, zout en kruiden (naar eigen smaak en behoefte)
Twee flinke eetlepels mosterd, naar smaak (door het zuur van de mosterd wordt het vlees mals)
Plak ontbijtkoek
Scheut ketjap
Ketchup, ongeveer 4 eetlepels
Boter/ Olie om in te bakken
Water om te blussen
Vulling: champignons (potje of vers), paprika, lenteui, of een combinatie van deze
Bereiden:
Bestrooi de hamlappen met wat zout, peper en kruiden.(geheel mengen ik kom)
Verwarm de boter/ olie in een pan en bak de hamlappen bruin. op 9 ca. 5 minuten
Uien toevoegen, even meebakken
Voeg de mosterd, ketchup en ketjap toe.
Blus af met wat water. Zoveel water dat ze net niet onder staan.
Leg het stuk ontbijtkoek erop en laat het vlees op zacht vuur sudderen op 3 tot het zacht is. (Ongeveer 1,5 uur)
Roer regelmatig even in de pan om aanbakken te voorkomen.
Breek eventueel iets grote stukken vlees doormidden.
Eventueel af en toe water toevoegen. Mocht het droog dreigen te koken of aan te bakken.
Voeg een kwartier voordat je het serveert de champignons en/ of lente ui toe. Wil je paprika gebruiken? Voeg dit dan iets eerder toe om het wat zachter te laten worden.
Maak meer in één keer, het laat zich prima invriezen of voor de volgende dag. Vaak is het na een dag nog lekkerder.
01.10.2017
Magere Varkenslap 640gr in grote stukken
Rode braadpan
Peper, zout, Italiaanse kruiden(Vijzel) ca. 2 eet. afgestr.
Mosterd Ontbijtkoek
Ketjap
Ketchup
Olie en Boter
Water 200cc
Knoflookpoeder
Uien middelgrote 2 in halve ringen
Wijn 150cc
Paprikapoeder/pittig aan het eind
*70 minuten op 3 daarna af laten koelen, dan met pan in koelkast.
Hallo Joop,
Dank voor je recept! Dat ziet er ook goed uit!
Super lekker, vlees smaakte lekker maar de saus …..mmmmmm.😃
Dankjewel voor je leuke reactie Yvonne! Fijn om te horen dat het goed smaakte! 🤗
Vanavond de varkenslappen met hutspot gemaakt. Het was verrukkelijk zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor dit heerlijke recept.
Hallo Lia,
Dankjewel voor je leuke reactie!