Vegetarisch. Dat woord valt gewoon niet goed hier. Dus voor de lieve vrede hier in huis zeg ik niets en rommel er een klein beetje (lekker) vlees door. Niemand die zeurt en ik mijn zin. En dat betekend: Minder vlees.
En met deze tactiek zijn champignons en andere paddenstoelen de beste partners in crime. Ze geven bite aan mijn gerechten en nemen de smaken goed op. Mijn truc is om de champignons niet te snijden maar in stukjes te scheuren. Scheelt ook afwas.
Volg mij dan op Pinterest voor meer inspiratie, ideeën en recepten.
Pittige pasta met champignons
Es
Simpel en snel maar vol met smaak! Pittig door de rode peper en romig door de mozzarella en crème fraiche.
1bos platte peterseliefijngesneden (ja, ook de stelen) (Niet te vinden? Neem dan een 1/2 bosje krulpeterselie)
scheut olijfolie
snuf peper en zoutnaar smaak
Instructies
Kook de pasta gaar in 8 minuten, in flink gezouten water. Ik meet vanaf het moment dat de pasta in de pan gaat, hierdoor blijft hij altijd al dente.
Ondertussen:
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak daar eerst het spek in uit.
Voeg de de peper, knoflook, peterselie toe wanneer het spek knapperig en bruin is.
Giet de pasta af en bewaar een kop van het kookvocht.
Bak de champignons mee met de spek, knoflook, peper en peterselie.(Hou wat van de peterselie achter om mee te garneren)
Doe de pasta in de pan met spek etc. Doe er gelijk de mozzarella en creme fraiche bij en een flinke scheut van het kookvocht.
Roer nu op hoog vuur tot er een soort van kaassaus om de spaghetti is gevormd. Doe er eventueel nog een scheut van het achtergehouden pastawater bij wanneer de saus te dik is.
Schep het warm op, garneer met Parmazaanse kaas en eventueel nog wat peterselie.
Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. AccepterenLees meer
Beheer cookie toestemming
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen we gegevens zoals bladeren gedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
2 reacties
Ziet er lekker uit. Waarschijnlijk is het ook helemaal zonder de spek ook nog lekker.
Hallo Joost,
Dan voor je reactie en compliment. En inderdaad, zonder spekjes is hij ook heel prima!