Pittige pasta met champignons

door Es
Pittige pasta met champignons
Pittige pasta met champignons

Pittige pasta met champignons

Vegetarisch.
Dat woord valt gewoon niet goed hier. Dus voor de lieve vrede hier in huis zeg ik niets en rommel er een klein beetje (lekker) vlees door. Niemand die zeurt en ik mijn zin. En dat betekend: Minder vlees.

En met deze tactiek zijn champignons en andere paddenstoelen de beste partners in crime. Ze geven bite aan mijn gerechten en nemen de smaken goed op. Mijn truc is om de champignons niet te snijden maar in stukjes te scheuren.
Scheelt ook afwas.

Volg mij dan op Pinterest voor meer inspiratie, ideeën en recepten.

Pittige pasta met champignons

Es
Simpel en snel maar vol met smaak! Pittig door de rode peper en romig door de mozzarella en crème fraiche.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Diner, Hoofdgerecht
Keuken Europees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram spaghetti
  • 500 gram champignons
  • 125 gram mozzarella in stukjes gescheurd
  • 200 gram creme fraiche
  • 150 gram gerookt spek in kleine blokjes gesneden
  • 1 peper ontdaan van zaden en fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 bos platte peterselie fijngesneden (ja, ook de stelen) (Niet te vinden? Neem dan een 1/2 bosje krulpeterselie)
  • scheut olijfolie
  • snuf peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar in 8 minuten, in flink gezouten water. Ik meet vanaf het moment dat de pasta in de pan gaat, hierdoor blijft hij altijd al dente.
  • Ondertussen:
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak daar eerst het spek in uit.
  • Voeg de de peper, knoflook, peterselie toe wanneer het spek knapperig en bruin is.
  • Giet de pasta af en bewaar een kop van het kookvocht.
  • Bak de champignons mee met de spek, knoflook, peper en peterselie.(Hou wat van de peterselie achter om mee te garneren)
  • Doe de pasta in de pan met spek etc. Doe er gelijk de mozzarella en creme fraiche bij en een flinke scheut van het kookvocht.
  • Roer nu op hoog vuur tot er een soort van kaassaus om de spaghetti is gevormd. Doe er eventueel nog een scheut van het achtergehouden pastawater bij wanneer de saus te dik is.
  • Schep het warm op, garneer met Parmazaanse kaas en eventueel nog wat peterselie.
Trefwoord champignons, currypasta, pittig, romig
Misschien vind je dit ook leuk

You may also like

2 reacties

Joost 26/10/2016 - 19:29

Ziet er lekker uit. Waarschijnlijk is het ook helemaal zonder de spek ook nog lekker.

Antwoord
Es 27/10/2016 - 11:33

Hallo Joost,

Dan voor je reactie en compliment. En inderdaad, zonder spekjes is hij ook heel prima!

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer