Pepernotenrotsjes zelf maken

door Es
Pepernotenrotsjes zelf maken

Pepernotenrotsjes zelf maken

Sinterklaas. Vol spanning klopt ons hart.
Over twee dagen zal hij zijn verjaardag weer vieren in ons land. Daarbij horen natuurlijk de zoete dingen van het leven. “Wie zoet is krijgt lekkers” of zoiets. Deze pepernotenrotsjes zijn gewoon te leuk om niet te maken. Ze waren hier een regelrecht succes. Zelf ik vind ze lekker. En ik ben verre van een zoetekauw.

Pepernotenrotsjes. Ik wilde ze perse ook maken.

Wel iets anders. Ik laat ze afkoelen op kamertemperatuur. In de koelkast is te veel vocht en dat veroorzaakt vlekken op de chocolade.

En ik gebruik een deel candymelts. Dat zorgt ervoor dat de chocolade blijft glimmen. Maak je niet druk om dat moeilijke woord. Het heet tempereren. Het is een fluitje van een cent.

Op zoek naar meer inspiratie? Of meer van dit soort recepten? Volg mij dan op Pinterest!

Pepernotenrotsjes zelf maken

Pepernotenrotsjes zelf maken

Es
Kleine rotsjes met chocolade en schuddebuikjes/ strooispeculaas zijn snel gemaakt en altijd weer een gewilde zoete snack met het Sinterklaas feest.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Zoete snack
Keuken Hollandse
Porties 4

Equipment

  • Bakblik, bekleed met bakpapier
  • Magnetron
  • Magnetron bestendige schaal

Ingrediënten
  

  • ½ theelepel speculaaskruiden zonder zout
  • 200 gram pure chocolade
  • 75 gram witte chocolade heel fijn gehakt
  • 300 gram schuddebuikjes of strooispeculaas

Instructies
 

  • Zet het bakblik, bekleed met bakpapier klaar.
  • Doe de speculaaskruiden en pure chocolade in een magnetron bestendige (grote) schaal.
  • Smelt de chocolade in de magnetron. Doe dit in sessies van ongeveer 30 seconden en roer ondertussen goed.
  • Roer zodra de chocolade gesmolten is de witte chocoladestukjes erdoor. Roer tot alles gesmolten is.
  • Voeg dan de schuddebuikjes of strooispeculaas toe en roer goed tot alles met een laagje chocolade bedekt is.
  • Maak met twee eetlepels steeds een klein bergje op het bakpapier. Ga zo door tot alles op is.
  • Laat de rotsjes uitharden op een koele plek, maar niet in de koelkast.
Trefwoord chocolade, schuddebuikjes, Sinterklaas, speculaaskruiden, strooispeculaas
  •  

Wanneer de huiskamer echt te warm is dan kun je ze laten uitharden in de schuur. Maar niet al te koud. En zeker niet in de koelkast.

Dit recept is genoeg voor één bakblik vol met pepernotenrotsjes.
Niet genoeg voor een stel hongerige pubers.
Just saying.

Mochten er toch hongerige pubers in de buurt zijn, verdubbel dan het recept. Dat is sowieso een goed idee.

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer