Pepernotenrotsjes zelf maken
Sinterklaas. Vol spanning klopt ons hart.
Over twee dagen zal hij zijn verjaardag weer vieren in ons land. Daarbij horen natuurlijk de zoete dingen van het leven. “Wie zoet is krijgt lekkers” of zoiets. Deze pepernotenrotsjes zijn gewoon te leuk om niet te maken. Ze waren hier een regelrecht succes. Zelf ik vind ze lekker. En ik ben verre van een zoetekauw.
Pepernotenrotsjes. Ik wilde ze perse ook maken.
Wel iets anders. Ik laat ze afkoelen op kamertemperatuur. In de koelkast is te veel vocht en dat veroorzaakt vlekken op de chocolade.
En ik gebruik een deel candymelts. Dat zorgt ervoor dat de chocolade blijft glimmen. Maak je niet druk om dat moeilijke woord. Het heet tempereren. Het is een fluitje van een cent.
Op zoek naar meer inspiratie? Of meer van dit soort recepten? Volg mij dan op Pinterest!

Pepernotenrotsjes zelf maken
Equipment
- Bakblik, bekleed met bakpapier
- Magnetron
- Magnetron bestendige schaal
Ingrediënten
- ½ theelepel speculaaskruiden zonder zout
- 200 gram pure chocolade
- 75 gram witte chocolade heel fijn gehakt
- 300 gram schuddebuikjes of strooispeculaas
Instructies
- Zet het bakblik, bekleed met bakpapier klaar.
- Doe de speculaaskruiden en pure chocolade in een magnetron bestendige (grote) schaal.
- Smelt de chocolade in de magnetron. Doe dit in sessies van ongeveer 30 seconden en roer ondertussen goed.
- Roer zodra de chocolade gesmolten is de witte chocoladestukjes erdoor. Roer tot alles gesmolten is.
- Voeg dan de schuddebuikjes of strooispeculaas toe en roer goed tot alles met een laagje chocolade bedekt is.
- Maak met twee eetlepels steeds een klein bergje op het bakpapier. Ga zo door tot alles op is.
- Laat de rotsjes uitharden op een koele plek, maar niet in de koelkast.
Wanneer de huiskamer echt te warm is dan kun je ze laten uitharden in de schuur. Maar niet al te koud. En zeker niet in de koelkast.
Dit recept is genoeg voor één bakblik vol met pepernotenrotsjes.
Niet genoeg voor een stel hongerige pubers.
Just saying.
Mochten er toch hongerige pubers in de buurt zijn, verdubbel dan het recept. Dat is sowieso een goed idee.