Recept Cheddar aardappelsoep

door Es
Recept cheddar aardappelsoep

 

Zomaar weer een jaar voorbij. Nog even en ik behoor tot de ‘oude wijven club’.
Gek genoeg veranderd er maar weinig aan mijzelf.
Vind ik.

Ach.
Ik spring minder snel op wanneer ik iets ‘onrecht’ vind.
In de loop van de jaren heb ik andere tactieken ontwikkeld die veel beter werken.

De grootste schok heb ik 11 jaren geleden al gehad. Ik stond in de badkamer met onze mega spiegel. Ik keek. En keek nog eens.
Ik tilde her en der een rolletje op.
Aanschouwde mijn zwangerschaps striae.
Telde de kleine haarvaatjes.
En besefte dat de tijd voorbij was dat ik in maat 36 paste. Mijn lijf zal nooit meer zo worden als toen ik 17 was.

Ik stapte in bed. Kroop tegen mijn lief en omarmde mijn nieuwe, oudere leven.

Enfin.

Zoals het altijd gaat hier komen er altijd mensen te eten op mijn verjaardag. Deze keer besloot ik een maaltijdsoep te maken. Erbij serveerde ik Flammekuche en poori.

Recept Cheddar aardappelsoep

Es
Een goed gevulde maaltijdsoep met gehakt, cheddar, paprika en champignons.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 4 geschilde aardappelen in blokjes gesneden
  • 1 kleine stengel bleekselderij in blokjes gesneden
  • 1 middelgrote wortel in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 verse groene pepers fijngehakt en eventueel ontdaan van zaadlijsten en zaadjes
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt of door een pers
  • 3 bouillonblokjes groenten
  • 500 gram gehakt
  • 250 gram champignons in plakjes gesneden
  • 400 gram cheddar kaas in blokjes
  • 700 milliliter water
  • 1 liter melk
  • 80 gram bloem
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Bak het gehakt in wat olijfolie rul en zet het apart
  • Doe 700 milliliter water in een pan en voeg de aardappelen, bleekselderij, wortel, paprika, ui, pepers, knoflook en bouillonblokjes erbij
  • Breng het aan de kook en laat het zolang koken tot de aardappelen gaar zijn. Wanneer er met een vork ingeprikt wordt moeten ze uit elkaar vallen
  • Schenk een beetje melk in een kopje en roer de bloem erdoor tot er een papje zonder klontjes ontstaat
  • Doe de melk en het bloempapje bij de soep en laat aan de kook komen
  • Roer tot de soep wat gebonden raakt, een minuut of 5
  • Schep het gehakt uit zijn eigen vet (dat vet kan weg) en voeg het toe aan de soep
  • Roer de kaas en de champignons erdoor
  • Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is
  • Serveer warm met brood

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer