Buffalo Chickenwings – Pittige kipvleugels recept

door Es

Niet een alledaagse maaltijd. Tenzij je aandelen hebt in stoelen die geschikt zijn voor obese mensen….

Maar goed. Iedereen gaat wel eens naar de snackbar of de grote gele M. Maar ik vind het leuk om het thuis te maken. Dat heeft te maken met mijn geestelijke gesteldheid. En te weinig om handen of zoiets.
Denk ik.

Enfin.

Ik maakte ze vaker. Uit de oven. Niet omdat ik bang ben voor vet, maar tijd wil nog wel eens roet in het eten gooien. Heel gek. Ik kijk op de klok en zie dat ik nog uren de tijd heb. Ik kijk weer en zie hongerige mensen in mijn woonkamer staan.

Nu ben ik niet snel onder de indruk van mensen met trek. Maar mensen in een bepaalde leeftijd, zeg tussen de 12 en de 20, maken me peux nerveus.

Op zoek naar meer recepten of inspiratie? Volg mij dan op Pinterest!

Buffalo Chickenwings – Pittige kipvleugels recept

Buffalo Chickenwings - Pittige kipvleugels recept

Buffalo Chickenwings – Pittige kipvleugels recept

Es
Deze kipvleugels worden gefrituurd en dan bestreken met een pittige marinade. Ze zijn heerlijk als snack, maar doen het ook goed als onderdeel van een maaltijd.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hapjes en Snacks, Kip
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 kilo kipvleugels
  • 250 milliliter zoete chilisaus
  • 50 gram boter
  • scheut tabasco of andere hete saus naar smaak
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • een fles zonnebloemolie om in te frituren

Instructies
 

  • Meng de bloem, cayennepeper, zout, paprikapoeder en witte peper door elkaar.
  • Bestrooi de kip rijkelijk met dit mengsel, aan alle kanten en zet het een uurtje in de koelkast. (Hierdoor gaat het bloemmengsel beter aan de kip hechten.)
  • Smelt de boter in een pannetje en meng er de chilisaus door. Breng op smaak met hete saus en de knoflookpoeder.
  • Doe de zonnebloemolie in een pan en verhit deze op niet al te hoog vuur.
  • Haal de kip uit de koelkast en frituur de kip in 4 tot 6 minuten goudbruin. Op niet al te hoog vuur. De kip moet door en door gaar zijn.
  • Leg de gefrituurde kipstukjes op een bakplaat bekleed met keukenpapier. En bestrijk ze direct met het boter-chilisaus mengsel.
  • Serveer de kip warm met een sausje naar keuze.
  • Ik gaf er een saus bij van mayonaise, azijn (eetlepel), yoghurt en blauwe kaas.
Trefwoord frituren, kipvleugels, pittig

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer