Gefrituurde gekruide aubergine recept
Aubergines.
Ik heb er nooit zoveel mee gehad. Vooral met de eerste keren.
Vergeten het zout eraf te spoelen. Bremzout eten en dorst. Dorst. Dorst.
Moussaka.
Met te veel kaneel en aubergines en aardappelen die niet gaar waren.
Ja, ook dat is mij overkomen.
Dan sta je dus een soort van heel lang durende en vooral ingewikkelde ‘roerbak moussaka’ te maken terwijl je gezin uitgehongerd aan tafel zit.
Ze in de oven gestopt om er baba ganoush van te maken. Vervolgens in alle drukte ze vergeten in de oven.
Om ze vervolgens aan te treffen in geheel andere vorm en kleur. Een paar dagen later….
Nu hoef ik natuurlijk niet te zeggen dat de blikken van gezinlief boekdelen spraken wanneer ik weer eens thuis kwam met deze paarse dingen. Die ze overigens steevast ‘courgette’ noemen. Maar dat komt nog wel goed.
Denk ik.
Hoop ik.
Enfin.
Gefrituurde gekruide aubergine recept

Tegenwoordig zijn we wel vrienden. Ik spoel ze af nadat ik ze met zout bestrooid heb. Niet dat ik dat nog vaak doe, maar toch.
Moussaka is tegenwoordig gaar en baba ganoush staat nog steeds op de ‘To Do’ lijst.
In deze versie kan ik ze elke dag wel geven. Ze zijn ook lekker als er een vleesloze dag is.
Volg mij op Pinterest voor meer recepten en inspiratie!

Gefrituurde gekruide aubergine recept
Equipment
- 1 Koekenpan
- 1 Kom voor het beslag
- keukenpapier
- 1 spatel of tang
Ingrediënten
- 2 aubergines in plakken van 5 millimeter gesneden
- 90 gram kikkererwtenmeel Niet in huis? Vervang het door bloem
- 50 gram bloem
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 2 theelepels gemalen koriander
- ½ tot 1 theelepel cayennepeper
- ½ theelepel zout
- 180 milliliter water
- zonnebloemolie om in te bakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius, dit is om de gebakken aubergineplakken warm te houden.
- Mix het kikkererwtenmeel, bloem, komijnzaad, koriander, cayennepeper en zout in een kom.
- Schenk voorzichtig de 180 milliliter water erbij om een beslag te maken.
- Verhit in een koekenpan een laagje zonnebloemolie.
- Haal de plakken aubergine door het beslag en leg ze (voorzichtig) in de zonnebloemolie.
- Bak de aubergine 2 minuten aan allebei de kanten gaar en goudbruin.
- Neem ze uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier. Hou ze warm in de oven.
- Ga zo door tot alle aubergine gebakken is.
- Serveer warm met eventueel de aardappelraita.