Wafels van yoghurt met banaan
Mijn psychiater is dol op me.
Ik breng namelijk met mijn manies bakken eten mee. Heel afwisselend. Want de ene manie is de andere niet.
Zo heb ik manies met kip, manies met bladerdeeg en nu weer een wafelmanie. Het is dan ook een heel dikke psychiater. Zo één die niet kan stoppen met eten.
Eigenlijk zou hij zelf in therapie moeten. Of naar een kliniek voor obese mensen.
Waar hij, op twee stoelen zittend, deel mag nemen aan het groepsgesprek.
En een rollenspel waarbij hij de koelkast moet spelen. En een powerpoint presentatie over de voedselzandloper.
Of hij zou een andere patiënt aan moeten nemen. Zo één die altijd bezig is met ‘raw’ eten en superfoods.
Dat zal hem leren.
Alleen maar smoothies met tarwegras en spinazie. En gepureerde wortel met gojibessen. En als toetjes gepureerde avocado met chiazaad. Als een soort van pudding.
Ja, dat zou leuk zijn. Maar ja, ik heb geen psychiater….
Wel manies.
Deze keer is het wafels. Sinds ik bij de Sligro een wafelijzer heb gekocht die van die dikke wafels maakt ben ik weer helemaal in mijn nopjes. Met die plattere wafels is ook niets mis hoor. Maar ja, die dikke wafels vind ik zoveel leuker. Deze wafels zijn met banaan. Je kunt chocolade druppels door het beslag mengen.
Ook lekker.
Overigens staat hier nog een recept voor ‘gewone’ wafels. Dit beslag maak je een dag van te voren.
Dit heb ik gebruikt (12 stuks):
- 2 rijpe bananen, geprakt
- 250 gram speltbloem (maar neem gerust gewone bloem)
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 7 gram gist (1 zakje)
- 1/2 theelepel zout
- 3 eieren
- 250 milliliter yoghurt
- 250 milliliter melk
- 1/2 peul zaad van vanillepeul (of neem een theelepel vanille extract)
- 60 gram roomboter, gesmolten
Zo maak ik het:
- Meng de banaan, basterdsuiker, gist, zout, eieren, yoghurt, melk en boter door elkaar.
- Voeg de bloem, gist en vanillezaad toe.
- Roer tot een glad beslag.
- Laat het beslag een uurtje staan.
- Bak de wafels in een wafelijzer bruin.
- Serveer met fruit, poedersuiker en/of honing.
1 reactie
[…] het recept heb ik de basis van het recept van Es Factory aangehouden. Bedankt! Na mijn vele mislukkingen op wafel-gebied wilde ik even een goed receptje […]