Snelle kruidige lauwe aardappelsalade recept

door Es
Snelle kruidige lauwe aardappelsalade recept

Beetje stilletjes hier. Sorry.

Ik ben er gerust nog wel hoor! Alleen kreeg mijn vader te maken met die heel rottige ziekte… En dat hakte er even in.
Het gaat overigens nu goed met hem.
Dank.

Dus probeerde ik tussen de kuren door nog wel eens wat te updaten. Leuk recept te verzinnen en ook nog een foto van te maken. Maar tijd, het is jammer dat ik niet een paar zakjes ’tijd’ kan bakken.

Oh. En tot overmaat van ramp werd zijn partner ook nog eens opgenomen. Ik zweer het u, zodra ik mijn auto start rijdt hij automatisch naar het ziekenhuis. Ik spreek hem dan ook streng toe wanneer ik instap. En zeg dat ik bóódschappen wil gaan doen.

Enfin.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Ik maak namelijk supersnelle recepten. Die natuurlijk wel goed  te eten zijn. Het leven is te kort.
Dit was er ook zo één.
Hup, aardappelen in de magnetron. Spekjes uitbakken. Alles hakken en mengen.
Heerlijk als het warm is.

Op zoek naar meer (salade) recepten of inspiratie? Volg mij dan op Pinterest!

Snelle kruidige lauwe aardappelsalade recept

Snelle kruidige lauwe aardappelsalade recept
Snelle kruidige lauwe aardappelsalade recept

Snelle kruidige lauwe aardappelsalade recept

Es
Deze salade is supersnel klaar. Pittig door de dressing met mosterd. Fris door de augurkjes en kappertjes en kruidig door de tuinkers. Serveer hem zo of bij een BBQ.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang BBQ, Bijgerecht, Salade
Keuken Europees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram aardappelen schoon geboend of eventueel geschild
  • 150 gram blokjes gerookt spek
  • 3 kleine lente ui in ringen gesneden
  • 3 eetlepels kappertjes fijngehakt
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 kleine augurkjes fijn gehakt
  • 2 eetlepels azijn
  • 200 gram gemengde sla of ijsbergsla (gesneden)
  • 1 bakje tuinkers

Instructies
 

  • Gaar de aardappelen in de magnetron op de hoogste stand in ongeveer 8 minuten gaar. Of kook ze in een pan met water en wat zout.
  • Bak de spekjes ondertussen uit in een koekenpan. Neem ze uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
  • Meng 2 eetlepels van het achter gebleven vet van de spekjes met de 4 eetlepels olijfolie.
  • Roer de mosterd en azijn door de olijfolie. Meng daarna de lente-ui, kappertjes en augurk door de dressing.
  • Neem de wat afgekoelde aardappelen en snijdt ze in grove stukken.
  • Leg de sla op een groot bord, leg de aardappelen erop, strooi de spekjes erover en giet de dressing over de aardappelen. Strooi de tuinkers over de salade.
  • Serveer de salade lauw of koud. Maar niet ijskoud als in ‘koelkast koud’.
Trefwoord aardappel, BBQ, gerookte spekjes, salade
Misschien vind je dit ook leuk

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer