Super snelle chocolademousse

door Es
Super snelle chocolademousse

Chocolade.
Waarschijnlijk ben ik één van de weinige vrouwen die niet helemaal lyrisch ervan word. Een (goed) stukje op zijn tijd, dat wel. Maar vaak ligt het hier gewoon in de lade te wachten op een recept. Want verwerkt in het één of ander kan ik wel waarderen.

Zo vergeet ik nooit meer mijn eerste chocolade fondue. Ik woonde nog niet zo lang zelfstandig. Had geen enkel idee van ‘hoeveel’ er nodig was om een groep te voorzien van eten. Maar wel het leuk vinden om mensen voor het eten uit te nodigen. En ervoor te koken, natuurlijk.

Ik maakte een Indonesische rijsttafel waar ik nu nog van kan eten. En als culinaire klapper op de vuurpijl eettafel had ik een chocolade fondue gemaakt. Met fruit, stukjes cake, kumquats (dat vond ik errrug culinair staan, maar waren niet te eten….), soepstengels en marshmallows.

Mijn bezoek heeft echt zijn best gedaan om alles op te eten, maar tevergeefs. Toen ik dus aankwam met mijn fondue, durfde niemand “nee” te zeggen. (En ik ben best aardig, al zeg ik het zelf…) Dus steunend en kreunend begaven ze zich naar de tafel.

Puntje bij paaltje? Na het eten viel de één na de ander is slaap of ging naar huis. Om uit te buiken en een eigen kuil in hun matras te maken….

Enfin.

Waarom ik er aan moest denken? Ik had dit recept gemaakt. En ik dacht dat het voor 3 mensen prima was. Puntje bij paaltje? Gezin en ik hebben allemaal een eigen kuil in ons matras gemaakt…..

Dus. 6 personen.
Echt.

Super snelle chocolademousse

Super snelle chocolademousse

Super snelle chocolademousse zonder ei

Es
Deze chocolademousse is snel gemaakt en bevat geen ei. Geschikt voor iedereen!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Gang Dessert :: Toetjes
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Equipment

 • Handmixer

Ingrediënten
  

 • 300 gram pure chocolade in stukjes gebroken
 • 175 gram marshmallows
 • 50 gram roomboter
 • 400 gram 2 pakjes houdbare slagroom
 • 70 milliliter kahlua Of een andere likeur, naar wens. Voor een alcoholvrije versie: sinaasappelsap

Instructies
 

 • Klop de slagroom in een kom stijf. Zet deze even weg.
 • Smelt de chocolade samen met de boter en de marshmallows in een plastic kom in de magnetron. Steeds 30 tot 40 seconden op vol vermogen tot alles gesmolten is.
 • Klop met de handmixer het gesmolten mengsel goed door.
 • Voeg de likeur of sap toe en mix goed met de mixer.
 • Wacht tot het mengsel niet meer heel heet is, maar nog wel vloeibaar is.
 • Spatel dan voorzichtig het chocolademengsel door de slagroom.
 • Verdeel de mousse over 6 glazen of bakjes.
 • Laat de mousse in de koelkast nog minimaal 2 uren opstijven.
Trefwoord chocolade, chocolademousse, marshmallows
Misschien vind je dit ook leuk

You may also like

2 reacties

Judith - myfoodblog.nl 26/02/2015 - 20:45

Leuk om een receptje voor choco mousse te zien zonder rauwe eieren (en avocado’s ;-p). Dit wil ik weleens proberen met een scheutje amarula 🙂

Antwoord
Es 28/02/2015 - 15:23

Ik vond dat zonder ei ook juist zo leuk. Sommige mensen zijn toch wat huiverig voor rauw ei. Ik niet zo, maar altijd fijn om een extra recept achter de hand te hebben.
🙂

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer