Indonesische kippensoep met veel

door Es
Indonesische kippensoep met veel

Achter dat ‘veel’ zou liefde moeten staan. Alles aan deze soep schreeuwt liefde.
Echt.

Soep om je ziel aan op te warmen.

Heel goede herinneringen heb ik aan soto. Zo wordt deze soep genoemd. Mijn oma maakte deze natuurlijk het aller, aller beste. De lijst lijkt misschien een beetje aan de lange kant, maar het maken valt echt mee.

Mijn oma maakte het met een soepkip. Uren stond die kip dan te trekken in een grote soeppan.
Soms doe ik dat ook nog wel, maar deze versie is stukken sneller. Met soepkip heb je geen bouillonblokjes nodig. Want die bouillon is vele malen sterker. Een beetje zout is dan prima.

Ik kies het liefst voor kipdijvlees. Omdat daar iets meer smaak aan zit. En het wordt niet snel droog. Maar een fervent kipfilet liefhebber? Dan kan dat ook prima.

Indonesische kippensoep met veel

Indonesische kippensoep met veel

Indonesische kippensoep met veel

Es
Saoto of soto wordt deze Indonesische kippensoep ook wel genoemd. Rijk gevuld met groenten en kruiden. Prima als lunch of onderdeel van een hoofdmaaltijd met wat gekookte rijst erbij.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Soep
Keuken Indonesische
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 liter water
  • verse koriander grof gehakt
  • gebakken uitjes
  • 4 zacht gekookte eieren gepeld
  • 200 gram taugé even afgespoeld met kokend water in een vergiet
  • 75 gram glasnoedels
  • 3 bouillonblokjes kip
  • 2 stengels selderij fijn gesneden
  • stukje verse gember heel fijn gesneden of geraspt (of een halve theelepel gemberpoeder)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels koenjit geelwortel
  • 2 tenen knoflook heel fijn gehakt of door de pers
  • klein stukje trassi
  • 3 blaadjes citroenblad
  • 1 stengel sereh gekneusd
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gram kipdijen
  • peper en zout

Instructies
 

  • Zet 1,5 liter koud water met de kipdijen in een grote pan op het vuur. Laat aan de kook komen en kook de kipdijen in 20 minuten gaar. Haal ze eruit en laat ze wat afkoelen.
  • Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Zodra de olie warm is de trassi, ui, knoflook, koenjit, bleekselderij en gember op zacht vuur zacht laten worden.
  • Voeg de gebakken groenten toe aan het water met de sereh, bouillonblokjes en de citroenbladeren. Hou dit 15 minuten zachtjes tegen de kook aan.
  • Snij ondertussen het kippenvlees in kleine stukjes.
  • Doe de glasnoedels in de hete bouillon. Deze hebben maar een minuutje nodig om gaar te worden.
  • Schep nu de soep in een grote kom, snij een ei doormidden en leg deze in de soep. Doe er wat taugé bij en garneer met de gebakken uitjes en de gehakte koriander.
  • Serveer direct.

 

Gelijk alle boodschappen in je mandje bij de AH.nl? Klik dan op onderstaande button:

 (Let op: AH heeft geen citroenblad (djeruk perut) in het assortiment. Vervang het eventueel door wat citrusrasp)

 

%CODEAH%

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk

You may also like

2 reacties

Antoinette 26/03/2015 - 11:38

Es, ik heb ‘m geprint, dit ga ik binnenkort weer eens maken, nu op jouw manier!

Antwoord
Es 26/03/2015 - 12:01

Ooh! Leuk! Ik denk dat het wel zal bevallen, is het van dat oude vertrouwde comfort food! Ik hoor het van je! X

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer