Knapperige broodbakjes zelf maken

door Es
Knapperige broodbakjes zelf maken

Schandalig.
Dat is het.
Het is niet eens een echt recept. En het brood heb ik ook al niet eens zelf gebakken. En dat raad ik ook niet aan, want dat kleffe fabrieksbrood leent zich uitstekend voor dit belachelijke ‘recept’.

Soms heb ik van die momenten dat ik mezelf compleet kwijt ben.
Dan draal ik door mijn keuken. Wil ik perse iets maken, maar geen idee wat. Loop ik rond in mijn schort en snauw tegen mijn gezin. Voer de hond een plakje boterhamworst. Laat de kat uit de kraan drinken. Voer ik mijn schildpadden mijn laatste grote garnalen. En dan valt mijn oog op een zak fabrieksbrood.
Ja, geen enkel greintje schroom. Wit fabrieksbrood. Herhaalt u het even? Fa-brieks-brood.

En dan bedenk ik me dat ik daar gerust iets mee kan doen. Deze bakjes maken bijvoorbeeld. Iets anders kon ik niet zo snel bedenken….

Eenmaal gemaakt vond ik ze zelf eigenlijk hartstikke leuk. En lekker. En het schept zo lekker op. Salade erin en je hebt een leuk hapje.

Enfin.

Natuurlijk zat er een nadeel aan. Ik had echt een mega overschot aan boterhammen met een gat erin. Niet getreurd, niks is weggegooid. Ik heb ze laten drogen in de oven en het fijngemalen. Zelf gemaakt panneermeel.
Nee, weest gerust. Dat recept zal ik niet plaatsen….

Knapperige broodbakjes zelf maken

Knapperige broodbakjes zelf maken

Knapperige broodbakjes zelf maken

Es
Super simpele bakjes van brood die je kunt vullen met allerlei salades of maak er mini quiches van.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, Hapjes en Snacks
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 deegroller
  • 1 muffin bakblik voor 12 stuks
  • 1 ronde uitsteker

Ingrediënten
  

  • 12 witte boterhammen
  • roomboter
  • muffin bakblik met 12 muffin vormen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Steek met een grote steker rondjes uit het brood.
  • Rol ze wat platter (en groter) uit met de deegroller.
  • Smeer de onderkant in met een dun laagje roomboter.
  • Druk het brood met de roomboter kant naar beneden in de muffinvorm.
  • Bak de bakjes goudbruin en krokant in ongeveer 15 tot 20 minuten.
  • Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
  • In een afgesloten trommel tot 3 dagen houdbaar.
Trefwoord broodbakje, broodjes, roomboter, snel

You may also like

8 reacties

TessaC 01/04/2015 - 17:12

Soms zijn de meest eenvoudige ‘recepten’ nog wel zo leuk! Top idee!

Antwoord
Es 01/04/2015 - 19:30

Ja. Daar heb je helemaal gelijk in. Maar mijn hersenen kunnen dat dan niet helemaal aan….. Alsof er alarm is:”dat is geen recept!”
Misschien moet ik dat eens loslaten…. 😉

Antwoord
Didi 03/04/2015 - 09:36

leuk idee!! Ga meteen op zoek naar fabrieksbrood….

Antwoord
Es 03/04/2015 - 10:22

Hahahaah Dat brood is gewoon bij de supermarkt te koop. Het allergoedkoopste! X

Antwoord
Crema de ruibarbo en cestitas de pan (rabarber curd in broodbakjes) - Bijzonder Spaans 30/05/2016 - 16:57

[…] Factory had een tijdje geleden een super simpel receptje op haar blog geplaatst voor het maken van broodbakjes. Erg leuk om te maken en om het met mijn rabarber curd te vullen heb ik er zoete broodbakjes van […]

Antwoord
Truze 19/08/2017 - 13:22

Ik heb ook van die broodbakjes gemaakt maar geen paneermeel gemaakt van de boterhammen met rond gat.

kluts een eitej met bieslook en snippers ham. snij wat kerstomaatjes in plakjes.
Leg de boterham met rond gat in een beboterde koekenpan , even bakken en omkeren,
giet in het gat het eimengsel. Eimengsel blijft keurig tussen de lijntjes.
Leg er daarna de plakjes tomaat op.

En dan zo op het bord.

Antwoord
Es 19/08/2017 - 13:23

Dank Truze voor je tip!

Antwoord
M 26/10/2019 - 16:39

Kijk, hier heb ik nou wat aan! Effe weten hoe je dat doet…

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer