Zelf shoarma kruiden samenstellen

door Es
Zelf shoarma kruiden samenstellen

Mijn lades en kasten puilen uit van de kruiden. Ik ben verknocht aan die zakjes met geurige specerijen.

Veel kruidenmixen die kant en klaar zijn bevatten veel zout. En wat bindmiddel, vaak. En ik vind het gewoon zonder om daar mijn geld aan uit te geven. Die maak ik zelf.

Koop bij de toko, Turkse of Marokkaanse supermarkt zakjes met kruiden. Ze blijven lang goed en je kunt er alle kanten mee op. Bewaar ze donker en droog. Zo gaan ze heel lang mee. Of stop ze heel georganiseerd in een eigen potje. Niet dat ik dat doe, maar dat is wel erg overzichtelijk. Voorkomt dat er, zoals bij mij, 3 keer een zakje gemalen koriander in de kast en lades ligt.

Deze is een beetje afgeleid van de kruiden van Kay. Alleen vind ik selderijzout en kaneel lekker. Ik vind vooral kaneel het heel erg ‘Midden Oosten’ smaken.
En vind ik het handig wanneer er al zout in de mix zit.
En gerookte paprika. Mijn leven is niet compleet zonder.

Het is natuurlijk een ‘recept’ van niks. De meeste tijd gaat op aan het scheppen van de kruiden. Alles in een potje en even schudden. Ik gebruikte deze met kipfilet. Vanwege de maizena wordt de filet niet heel erg droog. Maar kipdij is ook heel goed. Of reepjes varkensvlees. En laatst heb ik het op de gebakken aardappelen gestrooid. Ook niet verkeerd.

Enfin.

Zoals ik al zei: Alle kanten kun je er mee op.

Zelf shoarma kruiden samenstellen

Zelf shoarma kruiden samenstellen
Zelf shoarma kruiden samenstellen

Zelf shoarma kruiden samenstellen

Es
Kruidenmixen maken is simpel en snel en lief voor je portemonnee. Bewaar ze donker in een afgesloten pot en ze gaan lang mee.
Voorbereidingstijd 9 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Gang Kruidenmix
Keuken Fusion keuken
Porties 1 portie, genoeg voor 2 kilogram vlees

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel fijn zout
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • ½ eetlepel scherpe gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen zwarte peper
  • 1,5 theelepel maizena
  • 1 theelepel selderij zout
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel scherpe kerriepoeder garam masala
  • ½ theelepel gemalen chilipeper
  • ½ knoflookpoeder
  • ½ uienpoeder

Instructies
 

  • Meng alles door elkaar. Bewaar in het donker in een afgesloten potje.
Trefwoord kruidenmix, shoarma, zelf maken

Op zoek naar meer recepten op een budget? Volg mij dan op Pinterest!

You may also like

1 reactie

Shoarma kaas calzone recept zelf maken ~ Es' Factory 22/02/2017 - 07:01

[…] gram shoarmavlees (zelf gekruid (hier een link) of zelf […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer