Snel recept kaas uien soda brood bakken

Simone en ik zijn weer helemaal los gegaan in de keuken. Brood, pavlova, bonen en ook nog een taart. En eigenlijk hebben we er dan nog niet genoeg van. Maar ja, ik moet toch weer een stukje in de trein en moet ik dan toch écht weg…

Dit brood is weer even anders dan het brood met baksoda dat al op mijn blog staat. Wel is het net zo snel klaar. Door het zuur van de karnemelk in combinatie met de baksoda krijg je ook een rijs. Anders dan met brood met gist. Daar wordt het deeg gekneed zodat er gluten gevormd worden. Dit brood is wat kruimiger. Daarom wordt het ook maar kort gekneed. Waar je in het andere brood gluten wilt, wil je dat hier niet.

Baksoda is te verkrijgen bij de supermarkt en bij toko’s. Officieel heet het natriumbicarbonaat. Het is echt iets anders dan bakpoeder. Daar zit namelijk het ‘zuur’ al in. Dit brood kan ook gemaakt worden met bakpoeder. Gebruik dan 2 theelepels. (Een uitgebreide uitleg van rijsmiddelen van Robin) Voor de Parmezaanse kaas kan ook heel goed oude geraspte kaas worden gebruikt.

Recept snel brood met baksoda

Recept snel brood met baksoda

Recept snel brood met baksoda

Es
Snel brood bakken kan met dit recept. In dit brood wordt geen gist gebruikt maar baksoda. In combinatie met karnemelk (zuur) rijst dit in de oven.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Brood bakken
Keuken Europees
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 300 gr bloem
  • 150 gr volkoren meel
  • 1 tl baking soda of 2 theelepels bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas hou een beetje achter voor de bovenkant
  • 400 ml karnemelk
  • 2 uien in ringen gesneden en zachtjes gebakken in wat roomboter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius
  • Meng de bloem, volkorenmeel, soda, zout en Parmezaanse kaas door elkaar in een grote kom.
  • Giet de karnemelk erbij en kneed alles vlug tot een deeg. Is het iets te droog? Voeg dan nog wat karnemelk toe.
  • Leg het deeg op een stuk bakpapier en vorm er een brood van. Rond en ongeveer 3,5 centimeter dik.
  • Schuif het brood in de voorverwarmde oven.
  • Bak het brood nu 20 minuten.
  • Haal het brood even uit de oven.
  • Zet de temperatuur van de oven op 200 graden Celsius.
  • Bedek de bovenkant van het brood met de uien en het restje Parmezaanse kaas.
  • Doe het brood weer in de oven en bak het nog 10 tot 15 minuten tot hij gaar is.
  • Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.

 

You may also like

4 reacties

connie 03/09/2016 - 22:12

mmm ziet er lekker uit. Ik ga het zeker uit proberen. Ook de andere recepten zoals de hartige taart.

Antwoord
Es 03/09/2016 - 22:50

Zo leuk om te horen!! Veel kook en bak plezier!

Antwoord
Laura 14/04/2018 - 20:57

Het ziet er inderdaad heel lekker uit! Ik denk dat ik de mijne iets te hoog heb gelaten want hij was niet goed gaar. We vonden ook de parmezaanse kaas iets te overheersend, maar leuk idee.
Groetjes Laura

Antwoord
Es 14/04/2018 - 21:01

Hoi Laura,
Wat jammer dat het niet helemaal naar je zin was… 😞
Bakken is áltijd lastig. Precies meten. Precieze temperatuur. En ja, dan ook nog smaak. Ik heb namelijk dól op parmezaanse kaas, dus kan het nooit genoeg…
Misschien iets minder hoog en minder parmezaan? En vervang het voor ‘gewone kaas’. Ik ben wel blij met jouw reactie! Dank daarvoor!

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer