Snapchat.
Heel hip enzo. Maar ook best ingewikkeld voor, laten we zeggen, mensen boven een bepaalde leeftijd…
Dus heb ik al sinds het begin van Snapchat een account. En die heeft heel lang levenloos op mijn telefoon gestaan. Totdat de man van Suzanne (beide van Foodbandits) van zijn eigen leerlingen een lesje Snapchat kreeg.
Dat opende mogelijkheden!
Suzanne deelde haar kennis met mij en nu zijn we dus druk aan het ‘Snappen’. Nou ja, eerlijk: we sturen vooral foto’s van de hond naar elkaar. In die virtuele wereld zijn Moos (teckel van Suzanne) en Pumbaa (onze *vult u zelf maar in*) de beste en dikste vrienden.
We roepen namen van de hond en maken er filmpjes van. Of laten zien hoe ze slapen. En dat gerust twee of drie keer per dag.
Voor de leuke ‘filters’ waarbij je er heel bizar uit kunt zien hoefde ik maar één keer les te krijgen van dochterlief. Ik was al een panda, een wasbeer, een soort van horror mens en een hond.
Ja, u leest het goed.
Mocht u me zoeken: EsFactory. Op Snapchat.
Enfin.
Onderstaande recept is eigenlijk uit een soort van luiheid geboren. Alles moest snel en ik had niet zoveel tijd (of zin, dat laat ik graag in het midden) om een boemboe te maken. Ik keek in de koelkast en zag dat ik nog een rode currypasta had staan. Nog sneller klaar.
Liever nog wat pittiger? Neem dan gerust 2 eetlepels currypasta. Of een schep sambal. Of een rode peper in ringen gesneden. Maar dat laatste is dan weer minder snel.
Pittige sperziebonen speklapjes recept


Pittige sperziebonen speklapjes recept
Ingrediënten
- 600 gram speklappen in stukjes gesneden
- 150 milliliter water eventueel iets meer
- ¼ blok santen
- 4 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel rode currypasta
- 1 theelepel gemalen koriander
- stukje trassi
- 2 uien in blokjes gesneden
- 450 gram sperziebonen
- zonnebloemolie om in te bakken
Instructies
- Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een grote pan.
- Voeg de ui, koriander, trassi en de currypasta toe en bak dit op zacht vuur tot de ui glazig is geworden.
- Doe de speklappen erbij en bak deze op middelmatig vuur even aan.
- Schenk de ketjap en het water erbij en laat het water aan de kook komen. Zet daarna het vuur zacht.
- Leg het deksel op de pan en laat de speklappen 30 minuten stoven en zacht worden.
- Doe de santen en eventueel iets water in de pan.
- Voeg de sperziebonen toe en roer alles goed om.
- Zet het vuur iets hoger en laat de sperziebonen gaar worden in ongeveer 10 minuten. Roer ondertussen regelmatig.
- Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
- Serveer direct met gekookte rijst.