Recept simpel verse spinazie roerbakken

door Es
Recept simpel verse spinazie roerbakken

Soms moeten er van die simpele recepten tussendoor. Dat is voor het weekmenu.
Dat hou ik mezelf voor.

Dus vandaag een wel heel simpel gerecht. Spinazie uit de (wok)pan. Tegenwoordig is de spinazie vaak al gewassen wanneer je hem koopt. Alleen op de markt is hij nog wel eens met wat zand. Leg de spinazie dan in een volgelopen wasbak met koud water. Roer af en toe door en laat het even staan. Hierdoor zakt het zand naar de bodem. Trek dan de stop eruit en laat er nog eens flink wat water in lopen. Voor het laatste zand. Daarna kan de stop er weer uit en is de spinazie schoon.

Wanneer de spinazie in de pan gaat hoeft er geen extra water bij. Het aanhangende water is genoeg. En breng het goed op smaak met peper en zout. Persoonlijk vind ik dat er best royaal zout bij mag. Spinazie is de enige groente waarbij ik redelijk wat zout doe.

De spinazie aten we bij de viskoekjes die achter de spinazie op de foto liggen. Dat recept volgt nog. En nu weet iedereen wat het volgende gerecht op het weekmenu zal zijn.

Tip: In plaats van de spinazie op een plank te snijden gebruik ik ook wel eens een schaar. Dan knip ik in de pan de spinazie in wat kleinere stukjes.

Recept simpel verse spinazie roerbakken

Recept simpel verse spinazie roerbakken

You may also like

1 reactie

Recept vis aardappel koekjes ~ Es' Factory 03/06/2016 - 07:00

[…] vis’, fris door de koriander en pittig door de peper. Ik serveerde de ze met de roerbak spinazie en zo heb je een complete […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer