Bananen kwark muffins bakken zonder suiker

door Es
Bananen kwark muffins bakken zonder suiker

Het is maar goed dat ik regelmatig met Simone een dagje kook. Anders zouden er nooit zoete recepten op mijn blog verschijnen. Dit tot groot verdriet van dochter.

-“Mam! Weet je wel dat Simone écht heel veel lekkere recepten op háár blog heeft staan? Echt veel beter dan jouw blog.”
En daar moet ik het dan mee doen…

Dus was ik blij dat ik deze foto weer tegen kwam. Al een tijd geleden samen met Simone gemaakt. Zo hoop ik toch nog een beetje in de smaak te vallen bij dochter.

Gebruik voor dit recept bananen die bijna zwart zijn. Die zijn lekker zoet. En anders worden ze toch weggegooid en dat is natuurlijk zonde. De muffins kunnen eventueel ingevroren worden. Als er nog een paar over zijn.
Als…

Bananen kwark muffins bakken zonder suiker

Bananen kwark muffins bakken zonder suiker

Bananen kwark muffins bakken zonder suiker

Es
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 12 muffins

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels bak soda
  • 2 eieren
  • 4 bananen
  • 250 gram kwark volle of magere, dat maakt niet uit
  • 50 gram pecannoten grof gehakt
  • 100 gram rozijnen en krenten
  • beetje boter om het bakblik mee in te vetten.

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Mix de bloem, zout en bak soda in een grote kom.
  • Prak de bananen met een vork en meng deze met de eieren en de kwark.
  • Meng nu de droge ingrediënten (bloem, zout en bak soda) met de natte (kwark ,banaan en ei).
  • Voeg de rozijnen en de noten toe en roer kort door elkaar.
  • Vet de muffin bakblik in met wat boter.
  • Verdeel het beslag over de 12 muffin vormpjes.
  • Zet het bakblik in de oven.
  • Bak voor een minuut of 20-25 in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.

 

Misschien vind je dit ook leuk

You may also like

10 reacties

Esther 28/07/2016 - 07:39

Dat ziet er lekker uit! Nou is natuurlijk mijn grote vraag: bak je weinig omdat je bakken niet leuk vindt of omdat je geen zoetekauw bent?

Antwoord
Es 28/07/2016 - 07:42

Ik bak zo weinig omdat ik geen zoetekauw ben! Tot groot verdriet van Lisa! Hahahahaha ?

Antwoord
Nicole 28/07/2016 - 11:17

Dat ziet er goed uit!! Lekker hoor!!

Antwoord
Es 28/07/2016 - 11:28

Dankjewel Nicole! 🙂

Antwoord
Simone | Simone's Kitchen 28/07/2016 - 23:04

O hahahaha… Hebben we het gisteren toch nog een beetje goed gemaakt met die frangipane dingen of eh… moeten we snel in de herhaling? 🙂

Antwoord
Es 29/07/2016 - 07:02

Natuurlijk goed gemaakt! Het is altijd leuk samen! Maar snel in de herhaling is ook wel heel erg leuk!
XX

Antwoord
Demi | DE KOOKFABRIEK 29/07/2016 - 09:57

Ik bak regelmatig bananenbrood, maar dit lijkt me een leuke variatie met banaan! Lekker!

Antwoord
Es 29/07/2016 - 10:27

Ik bak ook vaak bananenbrood. Maar soms wil je dan weer eens iets anders he?

Antwoord
Anne 23/04/2017 - 11:55

4 sterren
Net een half recept gemaakt met walnoten ipv pecannoten. Kon niet wachten en heb de eerste al lauw op. Heerlijk. Dank je wel voor het recept. Beetje klef, dus volgende keer een handje havermout of zemelen erdoor.

Antwoord
Es 23/04/2017 - 22:11

Hi Anne,
Dank voor je goede tip!!!

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer