Het is maar goed dat ik regelmatig met Simone een dagje kook. Anders zouden er nooit zoete recepten op mijn blog verschijnen. Dit tot groot verdriet van dochter.
-“Mam! Weet je wel dat Simone écht heel veel lekkere recepten op háár blog heeft staan? Echt veel beter dan jouw blog.”
En daar moet ik het dan mee doen…
Dus was ik blij dat ik deze foto weer tegen kwam. Al een tijd geleden samen met Simone gemaakt. Zo hoop ik toch nog een beetje in de smaak te vallen bij dochter.
Gebruik voor dit recept bananen die bijna zwart zijn. Die zijn lekker zoet. En anders worden ze toch weggegooid en dat is natuurlijk zonde. De muffins kunnen eventueel ingevroren worden. Als er nog een paar over zijn.
Als…
Bananen kwark muffins bakken zonder suiker
Bananen kwark muffins bakken zonder suiker
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- ½ theelepel zout
- 2 theelepels bak soda
- 2 eieren
- 4 bananen
- 250 gram kwark volle of magere, dat maakt niet uit
- 50 gram pecannoten grof gehakt
- 100 gram rozijnen en krenten
- beetje boter om het bakblik mee in te vetten.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Mix de bloem, zout en bak soda in een grote kom.
- Prak de bananen met een vork en meng deze met de eieren en de kwark.
- Meng nu de droge ingrediënten (bloem, zout en bak soda) met de natte (kwark ,banaan en ei).
- Voeg de rozijnen en de noten toe en roer kort door elkaar.
- Vet de muffin bakblik in met wat boter.
- Verdeel het beslag over de 12 muffin vormpjes.
- Zet het bakblik in de oven.
- Bak voor een minuut of 20-25 in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
10 reacties
Dat ziet er lekker uit! Nou is natuurlijk mijn grote vraag: bak je weinig omdat je bakken niet leuk vindt of omdat je geen zoetekauw bent?
Ik bak zo weinig omdat ik geen zoetekauw ben! Tot groot verdriet van Lisa! Hahahahaha ?
Dat ziet er goed uit!! Lekker hoor!!
Dankjewel Nicole! 🙂
O hahahaha… Hebben we het gisteren toch nog een beetje goed gemaakt met die frangipane dingen of eh… moeten we snel in de herhaling? 🙂
Natuurlijk goed gemaakt! Het is altijd leuk samen! Maar snel in de herhaling is ook wel heel erg leuk!
XX
Ik bak regelmatig bananenbrood, maar dit lijkt me een leuke variatie met banaan! Lekker!
Ik bak ook vaak bananenbrood. Maar soms wil je dan weer eens iets anders he?
Net een half recept gemaakt met walnoten ipv pecannoten. Kon niet wachten en heb de eerste al lauw op. Heerlijk. Dank je wel voor het recept. Beetje klef, dus volgende keer een handje havermout of zemelen erdoor.
Hi Anne,
Dank voor je goede tip!!!