Turkse pizza Lahmacun recept

Voor de oplettende lezer: Af en toe zullen er wat recepten verschijnen die ik al eens gepubliceerd heb. Maar zoals het met alles gaat: dingen veranderen. Soms moet er iets aangepast worden. En soms is er technisch iets dat anders is geworden.

Vandaar dat er af en toe weer recepten verschijnen. Maar ik vind het eigenlijk best leuk. Want van sommige was ik gewoon vergeten dat ik die ook nog had.

En ik heb een nieuwe plugin voor mijn recepten. Waar ik echt superblij mee ben! Die andere zag er gewoon niet uit. En hij deed ook niet wat ik wilden.

Enfin.

One happy blogger hier!

Deze Turkse pizza wordt gewoon in een hapjespan gebakken. Geen oven nodig dus!

Turkse pizza Lahmacun recept

Turkse pizza Lahmacun recept

Turkse pizza Lahmacun recept

Es
Lahmacun, de Turkse pizza's zijn prima zelf thuis te maken. Vul ze met groenten en eventueel nog wat shoarma voor een complete maaltijd.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Oosten
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist korrels
  • 30 gram Griekse yoghurt
  • 8 gram zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 270 gram lauwwarm water

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui in grove stukken
  • ½ rode paprika in grove stukken
  • 1 rode of groene Spaanse peper eventueel ontdaan van de zaadjes
  • 2 tomaten in grove stukken gesneden
  • 1 handvol platte peterselie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ tot 1 eetlepel harissa
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

  • Rucola en/ of ijsbergsla in reepjes gesneden en eventueel knoflooksaus en / of hete saus om mee te serveren. En een hapjes of koekenpan met deksel.

Instructies
 

  • Kneed van de bloem, gist, yoghurt en water een grof deeg. Laat dit 5 minuten staan.
  • Voeg het zout en de olie toe en kneed dit tot een soepel deeg.
  • Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin. Keer het deeg om en dek de kom af. Laat het deeg rijzen tot het twee keer zo groot is. Dit is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, maar reken op ongeveer 45 minuten.

  • Hak alles behalve het gehakt in een bak met mesjes heel fijn. Of snij alles heel fijn met een groot mes.
  • Meng nu het gehakt erdoor. Wanneer het iets te droog is, doe er dan extra olie bij. Het mengsel moet zacht en smeerbaar zijn.
  • Zet het niet in de koelkast, dan is het moeilijker uit te smeren.

  • Verdeel het deeg in acht gelijke stukken.
  • Maak van alle stukjes deeg een bolletje en dek ze af tot gebruik.
  • Neem 1 bolletje deeg en rol deze zo dun mogelijk uit. Ik doe dit op een met bloem bestoven oppervlak.
  • Zet een hapjespan of koekenpan met deksel op niet al te hoog vuur.
  • Leg de uitgerolde lap deeg in de pan en bestrijk de boven kant met het gehaktmengsel. Laat de randen een beetje vrij.
  • Leg het deksel op de pan en laat de lahmacun in ongeveer 4 tot 6 minuten gaar worden. Kijk af en toe goed of het niet te hard gaat, zet dan het vuur nog iets lager.
  • Neem de pizza uit de pan en leg hem op een bord. Dek hem direct af met een stuk vershoudfolie.
  • Bak zo door en leg de pizza’s op elkaar met een stukje vershoudfolie ertussen.
  • Om ze te eten: beleg ze met rucola en / of sla en eventueel saus naar keuze. (of met wat extra shoarma vlees voor een grote maaltijd)
  • Rol de lahmacun op en serveer.

Notities

Lahmacuns zijn goed in te vriezen. Wikkel ze per stuk in vershoudfolie en vries ze in. Ontdooi en verwarm ze in de magnetron. (Niet in een pan, daar worden ze krokant van)

Alle boodschappen in je winkelmandje op AH.nl? Klik op de button hieronder:

%CODEAH%

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.

Misschien vind je dit ook leuk

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer