Eens in de drie maanden verstuurd Kroon op het Werk een #Foodybox. Deze box is altijd weer een feestje om te krijgen.
Deze keer zat er Tabasco in. Een pittige saus die gerijpt wordt in houten vaten. Ik ben al heel lang fan van deze saus. Je kunt er alle kanten mee op. Een paar druppels (ok, hier een scheutje) door de chili con carne. Of ‘ leuk’ je mayonaise er eens mee op.
Dit recept, nou ja, recept… Maak ik al heel lang. Door de suiker wordt er vocht onttrokken aan de augurken en daardoor worden ze heel knapperig. Door de Tabasco hebben ze een heel vurig karakter gekregen.
Eventueel neem je een nog groter pot augurken in plaats van een kleine. Want als je van pittig houdt dan is dit een topper om op voorraad te hebben.
Pittige tabasco augurken maken
Pittige tabasco augurken maken
Ingrediënten
- 1 pot augurken plakjes 370 milliliter
- 1 flesje rode tabasco
- suiker zoveel als nodig is om de pot af te vullen
Instructies
- Draai het deksel van de pot augurken.
- Laat al het vocht uit de pot lopen in de gootsteen.
- Schudt het flesje tabasco leeg over de augurken.
- Vul nu de pot met suiker tot aan de rand.
- Draai het deksel erop.
- Zet de pot op zijn deksel en schudt een paar keer zodat de suiker oplost.
- Soms duurt het wel een dagje voordat de suiker is opgelost, dat is niet erg.
- Kijk dan of de augurken onder een laagje suikerwater staan. Is dit niet het geval schep er nog wat suiker op.
- Zet nu de pot augurken in de koelkast.
- De augurken zijn nu klaar voor gebruik.