Recept couscous met pittige kip vleugels

door Es
Recept pittige kip met couscous

Favoriete quotes.
Ik ga nog maar even door met de #30dayblogchallenge. Ik vind het wel grappig om te doen. En het is zo lekker luchtig. Geen zware onderwerpen, maar gewoon een kijkje in mijn leven.

Misschien weet u het niet, maar ik ben groot fan van Einstein.
Geniaal.
Dat was hij. (Waarschijnlijk ook zo autistisch as f*ck, maar dat vergeef ik hem.) Mijn voorliefde voor hem komt door de relativiteitstheorie. Toen ik dat op school kreeg had ik zo’n ‘Aha! Erleebnis’. Het is zo simpel. En wanneer je die theorie zo simpel kan bedenken én uitleggen: dan ben je mijn held.

Het zal dan ook niet een verrassing zijn dat mijn favoriete quotes van hem komen. Hieronder een aantal die ik echt geweldig vind:

If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, of what, then, is an empty desk a sign?

Science without religion is lame, religion without science is blind.

Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.

Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.

Natuurlijk heeft hij er meer, veel meer. Maar zijn manier van kijken naar de wereld en mensen. Dat vind ik mooi. Vooral de laatste. Voor mij betekend dat ieder mens speciaal en uniek is. En dat je moet kijken naar de goede dingen. Niet focussen op de slechte.

Enfin.

Hieronder een lekker zomers recept met couscous. Dat moet toch weer eens vaker op tafel staan bedacht ik me zo.

Meer recepten? Meer inspiratie? Volg mij dan op Pinterest!

Recept couscous met pittige kip vleugels

Recept couscous met pittige kip vleugels
Recept pittige kip met couscous

Recept couscous met pittige kip vleugels

Es
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • Voor de kipvleugels:
  • 12 kipvleugels
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1,5 eetlepel honing
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout naar smaak (wees niet te zuinig met zout)
  • Voor de couscous:
  • 250 gram couscous
  • 250 milliliter water
  • 1 theelepel zout
  • 2 fijn gesneden groene pepers zaden eruit wanneer je het niet al te scherp wilt hebben
  • 1 blikje mais 285 gram na uitlekken
  • handje geraspte wortel
  • bosje lenteui in fijne ringen gesneden
  • klontje boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • eventueel wat verse koriander of platte peterselie

Instructies
 

  • Kipvleugels:
  • Meng alles door elkaar en leg de kip erin om te marineren. Minimaal een uur.
  • Maar: Hoe langer hoe beter.
  • Een nachtje in de koelkast is echt prima.
  • Bak ze in een voorverwarmde oven van 190 graden Celsius in ongeveer 40 minuten gaar.
  • Couscous:
  • Breng het water aan de kook met het zout.
  • Zodra het kookt het vuur laag
  • Strooi de couscous erin en roer het even door
  • Draai na 2 minuten het vuur uit en leg een deksel op de pan
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan
  • Bak hierin snel de geraspte wortel, pepers en mais tot ze warm zijn
  • Voeg de roomboter, lenteui, pepers en de mais toe aan de couscous en roer met een vork tot het rul is
  • Serveer met de kipvleugels
Misschien vind je dit ook leuk

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer