Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze

door Es
Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze

Vooral wanneer het hectisch is heb ik behoefte aan beproefde recepten die lekker en lekker snel zijn. Nu is dit niet gelijk snel, maar veel werk is er niet aan. En als het klaar is kan het in de vriezer. En dat laatste zorgt ervoor dat ik het uit de vriezer kan pakken en door de week wel snel een maaltijd op tafel heb staan.

Ik gebruik deze saus vaak om er kleine gehaktballetjes in te laten garen. Lekker met de wortel-bulgur salade. Die ook lekker snel klaar is.

Volg mij op Pinterest voor nog meer recepten en inspiratie!

Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze

Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze

Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze

Es
Eens in de zoveel tijd maak ik een grote pan van deze tomatensaus. Ik vries het in gedeeltes in. Zo heb ik een voorraad. Deze saus is heerlijk met kleine gehaktballetjes erin gegaard.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Porties 2 liter tomatensaus

Ingrediënten
  

  • 3-4 Spaanse pepers naar smaak
  • 150 gram verse gember in stukjes gesneden
  • 2 bollen knoflook gepeld
  • 2 uien grof gehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 125 milliliter olijfolie
  • 3 eetlepels gemalen komijn
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 4 blikken tomaten op sap
  • 500 milliliter water
  • 125 milliliter rode wijn azijn
  • 200 gram bruine suiker
  • 1 ingelegde citroen alleen de schil (of rasp van 1 gewone citroen)
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • klein bosje gesnipperde koriander
  • 2 theelepels chilivlokken

Instructies
 

  • Hak van de Spaanse pepers, gember, knoflook, uien, paprika en olie een pasta.
  • Doe de pasta in een grote pan, samen met de gemalen komijn en venkelzaad.
  • Bak de pasta ongeveer een half uur op zacht vuur. Totdat het plakkerig is.
  • Voeg de tomaten, water (of tomatensap), azijn, suiker, citroenschil, peper, zout, koriander en chillivlokken toe.
  • Laat de saus zonder deksel pruttelen. Ongeveer 2 uren. Roer aan het einde goed om aankoeken te voorkomen.
  • De saus blijft weken goed in potten in de koelkast. Ook prima geschikt om in te vriezen. Wanneer je de potten met saus weckt blijven ze minstens een jaar goed.

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer