Mussen vallen dood van het dak en ik kom aan met een Halloween recept.
Maar ja, ik ben nu eenmaal dol op dit soort grappige recepten. En ik beken eerlijk dat ik daar dan helemaal op los kan gaan. Vraag maar aan Simone hoe blij ik stond te freubelen in haar keuken!
Heel vaak vind ik het jammer dat wij dit feest niet vieren. Het komt wel steeds veel meer voor dat er feesten en dergelijke zijn, maar zoals in Amerika?
Nee, dat nog niet.
Soms zie ik zag ik wel eens bij het Sint Maarten dat huizen waren versierd met heksen en pompoenen. Ook leuk, maar ja, dat is het dan nèt weer niet…
Uiteindelijk heb ik toch heel veel lol gehad met deze monstertjes. En ze waren heel prima te eten. Na de foto hebben we ze allemaal verorberd!
En ze zijn leuk om samen met de kinderen te maken. Want er komt geen oven of vuur (gasfornuis) aan te pas.
Op zoek naar meer (Halloween) recepten of inspiratie? Volg mij dan op Pinterest!
Duivelse roomkaas monstertjes Halloween recept


Duivelse roomkaas monstertjes Halloween recept
Ingrediënten
- 200 gram roomkaas
- 2 bakjes bieslook heel fijn gehakt
- paar druppel Tabasco of andere hete saus
- ¼ theelepel chilipoeder
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- ¼ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel gerookte paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
- 1 zakje zoutjes ik gebruikte trio zoutjes
- groene olijven zonder pit (voor de oogjes)
- stukje rode paprika voor de hoorntjes en de oogjes
Instructies
- Meng in een kom de roomkaas met de Tabasco, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en gerookte paprika poeder goed door elkaar.
- Proef en breng op smaak met wat zout en eventueel wat extra peper.
- Zet een bakje naast het roomkaas mengsel met de gehakte bieslook.
- Neem een klein schepje (ongeveer een flinke theelepel) van de roomkaas en leg het in het bakje met bieslook.
- Rol de roomkaas door de bieslook.
- Zodra de roomkaas is bedenkt met de bieslook kun je het vormen tot een balletje.
- Leg het balletje op een schaal of groot bord.
- Ga zo door tot alle roomkaas op is.
- Zet het bord of de schaal met de balletjes in de koelkast om op te stijven. Minimaal een half uur.
- Snij de olijven doormidden.
- Steek een klein rondje uit de paprika dat past in het midden van de olijven. (Ik deed dit met een spuitmondje. Je kunt ook een drupje ketchup gebruiken voor het ‘oog’.)
- Doe het stukje paprika in het midden van de olijf.
- Snij van de rode paprika hoorntjes (puntjes) voor de hoorntjes.
- Haal de kaasballetjes uit de koelkast.
- Prik in ieder kaasballetjes twee zoutjes als ‘vleugels’.
- Duw de halve olijf (met paprika in het midden) als oog in het midden van het kaasballetje.
- Steek de hoorntjes boven in het kaasballetje.
- Ga zo door tot alle ‘monstertjes’ klaar zijn.
- Serveer ze direct of zet ze in de koelkast tot later gebruik.
- Geef er extra zoutjes bij wanneer je ze serveert.