Gebraden kip uit de pan met saffraan rijst recept

door Es
Gebraden kip uit de pan met saffraan rijst recept

Kip.
Ik denk dat dat het meeste gegeten wordt hier thuis. Er zijn ook zoveel delen van dat je er zo heerlijk mee kunt variëren.

Dit is een recept uit een oud kookboek van Simone. En wij vonden het echt lekker. Die oude kookboeken hebben soms heel leuke en lekkere recepten.

Krokante kip met gele rijst. (Mocht u nu geen saffraan hebben dan kan er ook een halve theelepel koenjit toegevoegd worden aan de rijst.)

Gebraden kip uit de pan met saffraan rijst recept

Gebraden kip uit de pan met saffraan rijst recept

Gebraden kip uit de pan met saffraan rijst recept

Es
Ouderwetse gebraden kip uit de pan. Gereserveerd met gele saffraan rijst. Snel, simpel en valt bij iedereen in de smaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen
calorieën 972 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 hele kip in 8 stukken gesneden of 4 kippenbouten
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 300 gram tomaat in parten gesneden
  • 250 gram basmati rijst
  • olie om te bakken
  • 1 kip bouillonblokje
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • paar draadjes saffraan

Instructies
 

  • Bestrooi de kip rondom met peper, zout en de gerookte paprika.
  • Verhit in een grote braadpan een flinke scheut (olijf)olie.
  • Bak de kip rondom bruin in de braadpan.
  • Bestrooi dan de kip in de pan met bloem en bak door tot de kip gaar is.
  • Weten of de kip gaar is? Prik hiervoor even in een dik deel van de kip met een punt van een mesje of een vork. Wanneer het vocht helder is dat er uit loopt, dan is hij gaar.
  • Haal de kip uit de pan en hou hem warm.
  • Bak in de achtergebleven olie de ui glazig en zacht.
  • Voeg de rijst toe, het blokje kipbouillon en genoeg water zodat de rijst ongeveer 1 centimeter onder staat.
  • Voeg de saffraan draadjes toe aan de rijst.
  • Breng de bouillon aan de kookt en zet dan het vuur zacht.
  • Laat dit op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Kook de rijst tot er putjes in de rijst vallen.
  • Proef of de rijst gaar is, zo niet voeg dan nog een beetje water toe en laat het nog even op het vuur staan.
  • Voeg de tomaat toe aan de gare rijst en laat deze door en door warm worden.
  • Serveer de kip met de rijst en eventueel een salade.

Alle boodschappen direct op je boodschappenlijst bij AH.nl? Klik op de onderstaande knop:

%CODEAH%

Disclaimer: Deze post bevat een affiliate link.

BewarenBewaren1 hele kip in 8 stukken gesneden of 4 kippenbouten
1 grote ui, fijn gesneden
300 gram tomaat, in parten gesneden
250 gram basmati rijst
olie om te bakken
1 kip bouillonblokje
1 eetlepel bloem
2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
zout en peper, naar smaak
paar draadjes saffraan1 hele kip in 8 stukken gesneden of 4 kippenbouten
1 grote ui, fijn gesneden
300 gram tomaat, in parten gesneden
250 gram basmati rijst
olie om te bakken
1 kip bouillonblokje
1 eetlepel bloem
2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
zout en peper, naar smaak
paar draadjes saffraan1 hele kip in 8 stukken gesneden of 4 kippenbouten
1 grote ui, fijn gesneden
300 gram tomaat, in parten gesneden
250 gram basmati rijst
olie om te bakken
1 kip bouillonblokje
1 eetlepel bloem
2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
zout en peper, naar smaak
paar draadjes saffraan

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer