Kwark yoghurt taart zonder oven recept

door Es
Kwark yoghurt taart zonder oven recept

Een aantal jaren geleden deed ik met Simone de Budget Challenge. Ik vond het enig en voelde me zo geïnspireerd.

Omdat het nog rommelig was afgelopen weken kwam er niet heel erg veel uit mijn handen. Ja, ik maakte van alles.
Vergat het vervolgens omdat ik toch weer iets langer in het ziekenhuis zat. En daar werd het niet echt fotogenieker van.

Maar deze taart heb ik dan wel weer regelmatig gemaakt. Ik heb met van alles gevarieerd. Kwark, yoghurt. Met smaakje. Zonder smaakje. En ook met diepvries fruit.

Bij het laatste heb je dan nog wel sap van het een of ander nodig. Daar wordt dan de gelatine in opgelost. Maar de mogelijkheden zijn echt eindeloos!

Budget vriendelijk want ik heb gewoon de goedkoopste koek, kwark en of yoghurt gebruikt. En redelijk snel klaar.

Ik ben fan.

Kwark yoghurt taart zonder oven recept

Kwark yoghurt taart zonder oven recept

Kwark yoghurt taart zonder oven recept

Es
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 130 gram kandijkoek
  • 40 gram boter
  • 500 gram yoghurt of kwark iedere soort, naturel of met een smaakje
  • 1 pakje slagroom 200 gram
  • 6 blaadjes gelatine
  • klein blikje mandarijnen of ander fruit uit blik of diepvries
  • 100 milliliter van het sap van de mandarijnen of ander fruit uit blik
  • springvorm van 18 centimeter in doorsnede

Instructies
 

  • Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier.
  • Vermaal de kandijkoek in het bakje van de staafmixer. (Of doe de koek in een stevige diepvrieszak en verkruimel de koek daarin.)
  • Doe de kruimels in een kom.
  • Smelt de boter in de magnetron of in een steelpannetje.
  • Giet de gesmolten boter op de koekkruimels en meng alles goed door.
  • Verdeel de koekkruimels op de boden van de springvorm.
  • Druk de koekkruimels goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Zet de springvorm in de koelkast.
  • Leg de blaadjes gelatine in een kom met koud water.
  • Giet de mandarijnen af. Bewaar 100 milliliter van de siroop.
  • Klop de slagroom stijf in een kom.
  • Giet de kwark of yoghurt in een andere kom.
  • Verwarm de 100 milliliter siroop in een pannetje of in de magnetron.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme siroop.
  • Meng de siroop met de kwark of yoghurt.
  • Schep voorzichtig de slagroom door de kwark of yoghurt.
  • Meng nu de vruchten door het kwark of yoghurt mengsel.
  • Schep alles in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de taart in de koelkast om op te stijven. (Minimaal 4 uren)

 

You may also like

6 reacties

Ellen 26/09/2016 - 12:50

5 sterren
Hoi Es, Bedankt voor dit recept. Het is al heel oud. Voor de 3e verjaardag van mijn oudste dochter maakte ik het voor het eerst en is mij altijd bijgebleven.
Alleen voor de bodem gebruikte ik die kant en klare vlaaibodems van toen (biscuit).

Ik weet nog goed toen ik het maakte, en net gegarneerd had met mandarijntjes, schoot het uit mijn handen zo het afwaswater in………………….

Daarna heb ik het geloof ik nog maar 1 x gemaakt. Recept kwijt, maar nu kan het het weer maken. Lekker toetje voor mijn kleinkinderen.

Grtjs. Ellen

Antwoord
Es 26/09/2016 - 16:05

Oh, in het afwaswater… Dat zou mij ook zo kunnen overkomen! En veel plezier met het recept!

Antwoord
Nicole 29/09/2016 - 19:32

Het ziet er heerlijk uit! Leuk ook met die stukjes 🙂

Antwoord
Es 01/10/2016 - 16:23

Dankjewel Nicole! En ik vind dat ook lekker fris staan, die stukjes fruit. 🙂

Antwoord
Linda 23/02/2019 - 10:07

Graag het gewicht van de gelatineblaadjes aub. Bedankt!

Antwoord
Es 25/02/2019 - 11:28

Het gewicht van 6 blaadjes is 10 gram. 🙂

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer