Recept pittige garnalen cocktail

door Es
Pittige garnalen cocktail

Als een soort inhaalslag publiceer ik nog mijn kerstrecepten. Vorig jaar kwam ik in januari nog met een recept dat eigenlijk nog van de kerst was… En in januari is het gewoon toch nog allemaal minder feestelijk. En in die maand kan ik eigenlijk ook geen ‘feestelijk’ recept meer zien. Dan ben ik blij dat alles weer een beetje normaal aan het worden is.

Een paar weken geleden heb ik met Simone een aantal kerstrecepten gemaakt. Onder andere dee cocktail. En de kalkoen waar eigenlijk alles mis bij kon gaan wat maar mis kon gaan.

Denk aan de oven die uitstond. Kaaskoekjes die heel ‘donkerzwart’ werden en de studio die gehuld ging in een waas van rook. Op dat moment komt natuurlijk net de man binnen die de kalkoen zou afleveren. Hij kon amper zien waar we waren….

Toen de rook eenmaal weer was opgetrokken konden we weer aan de slag. Met een beetje geluk lukt het me nog om de laatste recepten hier op het blog te krijgen!

Enfin.

Deze garnalencocktail is snel gemaakt. Wij hebben wat meer pit aan deze cocktail gegeven door tabasco te gebruiken. Is het te pittig voor uw smaak, neem dan wat extra peper.

Op zoek naar meer recepten of inspiratie? Volg mij dan op Pinterest!

Recept pittige garnalen cocktail

Pittige garnalen cocktail

Recept pittge garnalen cocktail

Es
Een super simpel (retro) voorafje. Garnalencocktail in een glas. Deze keer iets pittiger door de tabasco.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel curry
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 2 theelepels tabasco
  • zout en peper naar smaak
  • zakje 200 gram gemengde sla
  • 200 gram Hollandse garnalen

Instructies
 

  • Meng de mayonaise met het citroensap, de curry, mierikswortel en tabasco tot een dressing.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de sla over vier mooie glazen.
  • Schep de dressing in de glazen en verdeel de garnalen over de glazen.
  • Serveer direct.

You may also like

2 reacties

Alexandra 23/12/2016 - 10:24

Ja, dit is zo’n fantastisch en smakelijk retro recept dat ik ook maakte in de jaren ’70!!! Geweldig lekker en dat zal het nog zijn. Tabasco werd toen nog weinig tot niet gebruikt, al had ik het wel in mijn keuken ( Indisch, dus)……….
Heerlijk recept dat ook in januari kan of in maart, of als je er zin in hebt! Mooi die retro recepten!!

Antwoord
Es 27/12/2016 - 18:26

Ik ben ook fan! 🙂

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer