Of ik ooit wel eens genoeg krijg van het koken?
Die vraag word mij wel eens gesteld.
Nee.
Nooit.
Ik krijg nooit genoeg van de keuken, de ingrediënten, bijzondere of juist saaie smaken.
Wat ik wel doe wanneer ik kook voor fotoshoots: voor twee dagen koken. Niet omdat ik geen zin meer heb, maar anders valt gezin om. Want soms ben ik gewoon laat thuis. En gek genoeg willen ze niet pas om elf uur in de avond eten…
De fotoshoot die mij het meest is bijgebleven is toch wel 99 (!!) recepten in één week. Toen was ik toch wel een tikkeltje moe aan het einde van de week. Maar met evenveel plezier sta ik dan het weekend weer heerlijk in mijn keuken.
Enfin.
Deze maakte Simone en ik voor een tijdje geleden. Eigenlijk was ik weer van plan een budget maand te houden. Ik word daar altijd creatief van. Het is alleen de tijd die een beetje in de weg zit…
Deze visschotel is dan ook vriendelijk voor je portemonnee. Natuurlijk kan de koolvis vervangen worden door ieder andere witvis.
Nog meer budgetvriendelijke recepten zien? Volg mij dan op Pinterest!
Budgetvriendelijke snelle oven visschotel

Budgetvriendelijke snelle oven visschotel
Ingrediënten
- Voor de puree:
- 1200 gram kruimige aardappels geschild en ik gelijke stukken gesneden
- 25 gram boter
- scheutje melk
- beetje nootmuskaat
- peper en zout naar smaak
- Voor de schotel:
- handje paneermeel of verkruimelde beschuit
- 400 gram koolvis diepvries, in blokjes gesneden
- peper en zout
- 450 gram diepvries spinazie ontdooid en uitgelekt
- 100 gram geraspte kaas
- Extra nodig: grote ovenschaal
Instructies
- Aardappelpuree maken:
- Doe de aardappelen in een pan en schenk er zoveel water op dat ze net niet onder staan.
- Voeg wat zout aan het water toe en breng alles aan de kook.
- Leg het deksel schuin op de pan en draai het vuur half hoog.
- Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten.
- Giet de aardappelen af en stoom ze even droog op laag vuur.
- Voeg de boter en een beetje melk toe aan de aardappelen en stamp tot een puree.
- Proef en breng op smaak met wat nootmuskaat en eventueel peper en zout.
- Visschotel maken:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bestrooi de bodem van de ovenschaal met paneermeel of de verkruimelde beschuit.
- Verdeel de vis over de bodem.
- Strooi wat peper en zout over de vis.
- Knijp de spinazie nog even goed uit om zo veel mogelijk vocht te verwijderen.
- Spreid de spinazie over de vis.
- Schep de aardappelpuree over de spinazie en strijk slag met de achterkant van een lepel.
- Strooi de kaas over de aardappelpuree en zet de ovenschaal in de oven.
- Bak de visschotel in 40 tot 45 minuten gaar en door en door warm.
- Serveer direct.
4 reacties
Dit ziet zooo lekker uit! Deze ga ik zeker weten nog eens maken.
Dankjewel Nancy! Hij was ook echt lekker!
Heerlijk ziet dit er uit,ik weet wat ik van het weekend op tafel ga zetten.
Hoi Linda,
Dank voor je compliment! Veel plezier ermee!