Halloween arretje nof of rocky road recept

door Es
Halloween arretje nof of rocky road

Twee posts op één dag gebeurd nooit. Maar ja, ik had al maanden geleden mallen besteld online voor schedels.
Zodat ik daar met marsepein, chocolade of fondant leuke dingen mee kon doen.

En dat had ik gedaan…

Toen bedacht ik me ineens dat het vandaag al Halloween was! En ik wilde de foto niet tot volgend jaar bewaren. (Ik heb nog oliebollen van vorig jaar…)

Dus post twee is hierbij een feit.

De mallen bestelde in via Alie of Wish, ik weet het niet eens meer. Maar ik vind ze prachtig. En ze zijn eigelijk alleen geschikt voor Halloween of eventueel een piratenfeest. En dat laatste? Daar doe ik niet aan.

Geen mallen? Geen probleem. Dit ‘recept’ kan met alles versierd worden. In de winkels ligt tegenwoordig ook genoeg Halloween snoep.

Wat niet goed te zien is zijn de hazelnoten omhuld met chocolade. Maar ik vind dat die echt iets toevoegen. Dat knapperige van de hazelnoten doet het hem.

Happy Halloween!

Halloween arretje nof of rocky road recept

Halloween arretje nof of rocky road

Es
Recept arretje nog, maar in Amerika Rocky Road genoemd. Linksom of rechtsom: chocolade, boter, spekjes, rijstwafels en meer chocolade. Deze keer een Halloween versie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 200 gram thee biscuitjes in stukjes gebroken
  • 100 gram spekjes of marshmallows in stukjes geknipt
  • 3 rijstwafels in stukjes gebroken
  • 1 zak met chocolade omhulde hazelnoten
  • Extra nodig: bakblik of cakeblik en stuk bakpapier

Instructies
 

  • Bekleed het bakblik met een stuk bakpapier.
  • Smelt de chocolade met de boter in de magnetron of in een pan.
  • Meng dan snel de biscuitjes, spekjes, rijstwafels en de met chocolade omhulde hazelnoten erdoor.
  • Schep alles in het bakblik en druk het mengsel met de achterkant van de lepel goed aan.
  • Leg de chocolade versieringen erop.
  • Laat alles nu in ongeveer 3 uren hard worden.
  • Snij in stukjes voor het serveren.

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer