Halloween Foodswap mijn pakket

door Es
Halloween knutsels

Al jaren ben ik dol op Halloween. Ik denk dat dat al 25 jaren geleden is ontstaan. Waarom? Ik denk omdat je zo lekker mag knutselen. Niet alleen de kostuums of je huis maar ook met eten.

Een tijd geleden kondigde ik aan dat er weer een Foodswap zou zijn. Natuurlijk met het Halloween thema.

Hieronder een aantal dingen die ik heb gemaakt voor de Foodswap.

Halloween Foodswap mijn pakket

Halloween Foodswap mijn pakket

Al weken geleden begon ik met het maken van dit boek. Ik kocht een schrift met harde kaft, een plastic vleermuis, dubbelzijdig tape, matte zwarte verf (spuitbus) en decoupage lijm. Een lijmpistool had ik nog.

Met dubbelzijdig tape heb ik de vleermuis op de rug van het boek geplakt. Zo, dat de vleugels op beide zijden van de kaft kwamen. Ook die plakte ik goed vast met dubbelzijdig tape. Ik zorgde ervoor dat het hoofd van de vleermuis boven de rug van het schrift uitstak. Leek lekker ‘creepy’.

Met een lijmpistool heb ik ‘Secret’ op het schrift geschreven. Dat moest drie keren. En ook de laatste keer ging niet zo soepel als ik wilde…

Daarna heb ik met (schone!!) tissues en decoupage lijm het boek beplakt. Sommige stukken moesten wat meer papier hebben dan de ander.

Tot slot heb ik het boek met matte zwarte verf helemaal zwart gespoten. Voor in het pakket had ik pennen besteld in de vorm van botten. Heel toepasselijk vond ik.

Dead Spider Soap

Halloween Foodswap mijn pakket

Ik had zwarte plastic spinnetjes gekocht. En ik wilde ze eerst in een olie of dressing doen. Toen vroeg ik me af of ze eigenlijk wel geschikt zijn om in eten te gebruiken. Uiteindelijk heb ik maar besloten om ze in een leuk flesje te stoppen.

Het flesje vulde ik met zeep. Het etiket heb ik gemaakt door een velletje A4 met een theezakje te bestrijken. Daarna schreef ik de tekst erop. De randje heb ik (voorzichtig!) afgebrand. Door het etiket met decoupage lijm te bestrijken kreeg het een plastic achtig laagje. Dezelfde lijm gebruikte ik om het op het flesje te plakken.

Vampierenbloed

Halloween Foodswap mijn pakket

Last but not least: Vampierenbloed.

Deze stuurde ik naar mijn dochter. Want hoe leuk ik het de Foodswap ook vind. Ik heb áltijd stress wanneer ik begin met inventariseren en inpakken.

Ik bestelde deze infuuszakjes online. Food save zijn ze. (Ja, het is een dingetje…). Ik vulde ze met een rode wijn. En dat vullen ging niet heel soepel omdat ik een verkeerde spuit had gepakt. Mocht je zo’n ding willen vullen, ga even langs de apotheek en vraag om een 60 cc spuit zonder luerlock….

Tot zover mijn knutselmanie van afgelopen tijd voor Halloween! Hebben jullie nog iets aan Halloween gedaan?

You may also like

2 reacties

Anita 31/10/2017 - 08:00

Jeetje esmee, dat ziet er echt top uit. Creabea zeg! Nee sorry, ik heb persoonlijk niets met Halloween, maar heb genoten van al het chocola, met doodshoofden. Dat dan weer wel.

Antwoord
Es 31/10/2017 - 08:01

Genoten van chocolade is áltijd goed! X!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer