Let op. Dit is géén gesponsorde post. Ik heb gewoon netjes afgerekend. (Wel twee glazen wijn gedronken en worst gegeten…. )
Al jaren wilde ik er naar toe. Maar op de één of andere manier kwam het er maar niet van. Tot ik met mijn neef Björn sprak. Hij kende de mensen en eigenaren en zou het leuk vinden om eens met mij en dochterlief langs te gaan.
Dus op een zaterdag gingen we naar het industrieterrein. Daar hebben ze hun pand. Het is een groothandel, maar ze verkopen ook ‘gewoon’ aan particulieren.

De meest prachtige producten hebben ze daar. Van balsamico (en dan echte) tot ingemaakte groenten. Vers vlees uit alle delen van Italië. Chocolade waar ik zelfs blij van werd.

En niet te vergeten wijn. Heel veel wijn. Rood, wit, biologisch en ‘organic’. En ik heb er een paar gedronken.
Die waren lekker.
Ik moet terug want er is meer…
Waar ik nog het meest blij van werd: Het zijn mensen die daadwerkelijk weten wat ze verkopen. Op welke grond de druiven groeien, op welke vaten de wijnen worden gerijpt tot de naam van de boer die de varkens houdt waar de Italiaanse venkelworst van wordt gemaakt.
Mocht u nu eens in de buurt zijn, ga dan langs. Er wordt geproefd en echte espresso geschonken. Wijn proeven is geen enkel probleem. En de mensen zijn echt super aardig.
Ik heb in ieder geval een nieuwe favoriete winkel. En ze zijn druk bezig hun webwinkel in orde te maken. Nog even geduld dus!
Nu ben ik natuurlijk in een soort van Italiaanse toestand gekomen. Dus maakte ik risotto. Nou ja, eerst osso bucco, maar traditioneel wordt deze risotto erbij geserveerd.
Milanese saffraan risotto recept

Milanese saffraan risotto recept
Ingrediënten
- scheutje olijfolie
- 1 ui fijn gesnipperd
- 300 gram arborio rijst of andere rijst die geschikt is voor risotto
- 1 glas witte wijn
- 1 buisje saffraan
- 1 liter kippenbouillon zelf gemaakt of van 2 blokjes
- 75 gram Parmezaanse kaas fijn geraspt
- 50 gram boter
- peterselie fijngesneden
- citroenrasp
- Extra nodig: pan met dikke bodem
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie in een pan. (Het liefst eentje met een dikke bodem)
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze in ongeveer 5 minuten glazig.
- Doe de rijst in de pan en bak deze op niet al te hoog vuur 1 tot 2 minuten mee.
- Schenk de witte wijn in de pan en voeg ook de saffraan toe.
- Laat de witte wijn verdampen.
- Schenk een flinke scheut bouillon toe en roer even goed.
- Hou de risotto in de gaten en roer af en toe.
- Wanneer de meeste bouillon ingekookt is schenk je weer een flinke scheut bouillon in de pan.
- Roer tussentijds goed.
- Controleer na 15 tot 20 minuten of de rijst gaar is.
- Zodra de risotto gaar is het vuur uitdraaien. De risotto moet wel smeuïg zijn. Dus wees niet te zuinig met de bouillon.
- Roer dan het grootste deel van de Parmezaanse kaas en boter door de risotto. Bewaar wat van de Parmezaanse kaas voor het serveren.
- Bestrooi de risotto met de peterselie en citroenrasp.
- Serveer de risotto direct.
2 reacties
Hallo, hoe heet die groothandel en waar is hij gevestigd?
Groeten, Ineke
Hi Ineke,
Het heet Mercato Italiano en zit in Heerhugowaard. Helemaal bovenaan de tekst zie je de naam staan. Dat is ook een link naar hun site. Ook zijn ze actief op Facebook en Instagram. Onder hun eigen naam.
Veel plezier ermee!
Groeten,
Es