181
Het lijken wel Italiaanse weken hier. Heb zelf ook geen idee hoe het komt. Maar genoten hebben we wel van deze maaltijd.
En net zoals altijd met stoofvlees, het lijkt lang, maar het is vooral het wachten. In die tijd kun je heerlijk lezen, Netflixen of je gezin vervelen. (Mijn favoriete bezigheid)
Enfin.
Wat mij betreft is dit een typisch herfst gerecht. En het is niet moeilijk om te maken. Koop vooral een extra fles wijn, want samen met de risotto was ik volgens mij een hele fles kwijt…
Osso buco op Milanese wijze recept
Osso buco op Milanese wijze recept
Osso buco. Milanees gerecht. Kalfsschenkel gestoofd in witte wijn. Traditioneel geserveerd met risotto à la Milanese. Een rijstgerecht met saffraan en kaas. En gremolata, een mengsel van peterselie, rozemarijn, schil van citroen en zwarte peper.
Ingrediënten
- 6 kalfsschenkels de rand ingeknipt/ ingesneden
- peper en zout naar smaak
- 4 eetlepels bloem
- flinke scheut olijfolie
- 1 winterwortel
- 4 stengels bleekselderij in grove stukken
- 1 grote ui in grove stukken
- 2 tenen knoflook
- flinke scheut olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 500 milliliter witte wijn
- schil alleen het geel van 1/2 citroen
- 2 takjes rozemarijn
- 1 blokje runderbouillon
- Voor de gremolata:
- half bosje platte peterselie fijn gehakt
- blaadjes van 1 takje rozemarijn fijn gehakt
- zest van 1/2 citroen
- verse gemalen zwarte peper
Instructies
- Bestrooi de kalfsschenkels met peper, zout en bloem.
- Schud het overtollige bloem van de schenkels.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak de schenkels rondom bruin. Dit moet misschien in gedeeltes.
- Haal de schenkels uit de pan en zet ze weg tot later gebruik.
- Maal de wortel, bleekselderij, ui en knoflook met een flinke scheut olijfolie tot een pasta.
- Doe de groenten in een pan met dikke bodem en bak de groenten tot ze goudbruin en iets plakkerig zijn.
- Schep de tomatenpuree erbij en laat 2 minuten meebakken.
- Schenk de wijn in de pan en laat aan de kook komen.
- Kook de wijn de wijn op hoog vuur 3 minuten, draai dan het vuur zacht.
- Leg de schenkels in de pan, gevolgd door de citroenschil, takjes rozemarijn en het blokje bouillon.
- Zet de pan op heel laag vuur. (Het liefst op een vlamverdeler.) of in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius.
- Stoof de osso buco in 80 tot 90 minuten gaar. Het vlees moet van het bot afvallen.
- Meng de peterselie, rozemarijn, citroenzest en zwarte peper door elkaar.
- Bestrooi de osso buco voor het serveren met de gremolata.
- Serveer met Milanese risotto.
1 reactie
[…] met osso buco alla Milanese, naast haar scaloppa een […]