Pompoen bloemkool soep met tijm en kerrie

door Es
Pompoen bloemkool soep met tijm en kerrie

Pompoen.
Ik ben fan, maar Simone is nog een groter fan volgens mij. (Ok, de granaatappelpitjes achterwege gelaten. Daar strooit ze altijd rijkelijk mee!)

Dus gingen we samen weer eens de keuken in. Met heel veel pompoenen. Taart, hummus, brood en natuurlijk soep. Ik heb al wel soepen met pompoen op mijn blog staan, maar je kunt nooit genoeg soepen met pompoen hebben.

Ik heb me die dag over de soep ontfermt. Want Simone at alleen en wilde die soep als avondmaaltijd. Dus heb ik met al mijn liefde deze soep gemaakt. Voor één persoon was deze hoeveelheid veel te groot, dus aten we de soep ook als lunch.

Pompoen is in het seizoen ook niet duur, extra vriendelijk recept voor je portemonnee.

Op zoek naar meer recepten? Volg mij dan op Pinterest!

Pompoen bloemkool soep met tijm en kerrie

Pompoen bloemkool soep met tijm en kerrie

Es
Een verwarmende soep voor regenachtige herfstdagen. Vol met groenten en vegetarisch.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • scheut olijfolie
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij in halve maantjes gesneden
  • 1 winterwortel in stukjes gesneden
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 centimeter gember in plakjes gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter water
  • 1 kleine pompoen zonder schil en in blokjes gesneden
  • 1 kleine bloemkool schoongemaakt en in stukken gesneden
  • paar takjes verse tijm (geritst) om te garneren
  • scheutje room om mee te serveren
  • Extra nodig: staafmixer

Instructies
 

  • Verhit in een grote pan de olijfolie.
  • Bak hierin de ui, bleekselderij, wortel en kerriepoeder in ongeveer 5 tot 7 minuten.
  • Voeg dan de gember, knoflook, groentebouillon, water, pompoenstukjes en bloemkool toe.
  • Laat alles aan de kook komen en draai dan het vuur zacht.
  • Leg het deksel op de pan en kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar en zacht.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Proef en breng eventueel op smaak met wat extra peper en / of zout.
  • Garneer met de blaadjes tijm en een scheutje room en serveer direct.

You may also like

2 reacties

Loes 10/10/2017 - 09:59

Dit ziet er lekker uit! Ik heb me nog nooit aan bloemkoolsoep gewaagd, waar ik ga het zeker eens proberen te maken.

Antwoord
Es 10/10/2017 - 10:50

Hi Loes,

Ik had wel vaker bloemkoolsoep gemaakt, maar niet met pompoen! En hij is goed vullend en snel klaar. Dat wordt een blijvertje. Ben benieuwd wat jij ervan vind!

Es

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer