207
Pompoen hoort bij de herfst. Tenminste het lijkt er wel op.
Maar als je goed kijkt is pompoen gewoon het hele jaar door verkrijgbaar. Ik vind het wel handig want er zijn zoveel recepten te maken met deze groente.
Soep kent iedereen. En in een hartige taart met (veel knoflook) maar deze keer een zoet baksel. (Ik was met Simone, dan weet u het wel he?)
Ik vond het echt een baksel dat je eet nadat je verzopen bent in de regen buiten. Grote beker thee erbij en klaar.
Op zoek naar meer inspiratie of recepten? Volg mij dan op Pinterest!
Recept pompoen tulband met icing van ahorn siroop

Recept pompoen tulband met icing van ahorn siroop
Recept pompoen tulband met icing van ahorn siroop. Een echt herfst gerecht.
Ingrediënten
- 350 gram bloem + extra om vorm mee te bestuiven
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 2 theelepels koekkruiden
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel bak ing soda
- 400 gram pompoenpuree
- 115 gram boter gesmolten + extra om vorm mee in te vetten
- 1 ei
- Ahorn siroop Icing
- 100 gram poedersuiker
- ¼ theelepel kaneel
- ½ theelepel vanille essence
- 60 milliliter ahornsiroop
- Extra nodig:tulbandvorm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Wrijf de tulbandvorm flink in met boter. Zorg dat er geen plekje zonder boter is.
- Bestuif nu met flink wat bloem. Keer de vorm om zodat het overtollige bloem eruit valt. Zet de vorm even weg tot later gebruik.
- Meng de bloem, basterdsuiker, koekkruiden, bakpoeder en bak(ing) soda in een grote kom door elkaar.
- Voeg de pompoenpuree, boter en ei toe en klop dit met een pollepel goed door.
- Schep het beslag in de ingevette tulbandvorm.
- Zet de tulbandvorm in het midden van de oven.
- Bak de tulband in ongeveer 50-60 minuten gaar. Een houten prikker die erin gestoken wordt, moet schoon eruit komen.
- Laat de tulband 5-10 minuten in de vorm afkoelen.
- Stort dan de tulband op een rek en laat volledig afkoelen.
- Icing maken:
- Doe de poedersuiker samen met de kaneel en vanille in een kommetje en roer goed door.
- Schenk de ahorn siroop beetje bij beetje erbij tot je de juiste dikte hebt van de icing.
- Schenk de icing over de cake en laat opdrogen.
2 reacties
Wat een prachtige cake Esmee!
Dankjewel Judith! X