Recept mini Scottish eggs gehakt gevuld met kwartelei

door Es
Recept mini Scottish eggs gehakt gevuld met kwartelei

Net nu ik de laatste post over mijn ‘vooruitgang’ van mijn foto’s, zie ik deze staan.
Recent gemaakt.

Waarom niet een leuk prikkertje erin? Waarom op sla?

Enniewee…

Grappig en leuk zijn deze hapjes wel. Ze zijn afgeleid van hun grote broer Scottish egg. Een grote gevulde gehaktbal. Daarbij gebruik je een kippenei in plaats van deze kwarteleieren. Het is een goedkope manier van dure proteïne te stretchen naar meer. Want: minder gehakt.

Dit zijn dus de mini versies. Met kwarteleieren.

Doordat er worstvlees gebruikt wordt zijn ze ook nog eens snel te maken. Natuurlijk kun je ook gehakt gebruiken en dat zelf op smaak brengen.

Ze zijn prima van te voren te maken. Bewaar ze dan (maximaal 3 dagen) in de koelkast. Warm ze eventueel dan weer even op in de koekenpan voor ze geserveerd worden.

Op zoek naar meer inspiratie of recepten? Volg mij dan op Pinterest!

Recept mini Scottish eggs gehakt gevuld met kwartelei

Recept mini Scottish eggs gehakt gevuld met kwartelei
Recept mini Scottish eggs gehakt gevuld met kwartelei

Recept mini Scottish eggs gehakt gevuld met kwartelei

Es
Recept mini Scottish eggs gehakt gevuld met kwartelei. Snel klaar door het vlees van verse worstjes te gebruiken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Schotse
Porties 12 Scottish eggs

Ingrediënten
  

  • 12 kwarteleitjes
  • 6 verse braadworsten
  • beetje boter en/ of olie om in te bakken

Instructies
 

  • Prik met een naald een klein gaatje in de bolle kant van de kwarteleitjes.
  • Breng een pan water aan de kook.
  • Leg de kwarteleitjes erin en kook ze 3 minuten en schep ze dan uit het water.
  • Koel de kwarteleieren direct door ze in een bak met koud water te leggen.
  • Pel de kwarteleieren.
  • Verwijder het vel van de worsten.
  • Verdeel alle worsten in twee stukken.
  • Neem een kwartelei en bedek deze rondom met het worstvlees.
  • Ga zo door tot alle kwarteleieren op zijn.
  • Verhit in een koekenpan een beetje boter en/ of olie.
  • Bak op middelhoog vuur de gevulde gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 10 tot 12 minuten.
  • Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur met eventueel een sausje.

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer