Simpel.
Daar hou ik ook wel eens van. Deze mini wentelteefjes met een twist vallen onder die categorie. Ze zijn prima voor een ontbijt, brunch of lunch. Of gewoon als hapje tussendoor.
Sowieso vind ik tosti’s uit de pan het aller-aller-lekkerste. Ze worden krokanter en warmer dan uit een apparaat. (Ik verbrand ook sneller mijn mond, dat dan wel weer….) Maar in een apparaat kunnen ze ook prima gemaakt worden.
Ik gebruikte Italiaanse gedroogde kruiden. Maar ga gerust los op blaadjes verse basilicum, verse tijm, verse oregano of een mix van allen.
De mozzarella loopt er wel sneller uit dan uit een tosti met ‘gewone’ kaas. Maar dat vind ik de charme van deze hapjes.
Maak je er meer voor meer personen? Hou ze dan warm op een bord of op een schaal in de oven. (100 graden Celsius)
Serveer er eventueel een tomatensaus of ketchup bij.
Nieuwsgierig naar meer recepten? Volg mij dan op Pinterest!
Recept mini wentelteefjes met mozzarella

Recept mini wentelteefjes met mozzarella
Ingrediënten
- 4 sneetjes witbrood
- 1 bol buffelmozzarella in 4 plakjes gesneden
- 1 theelepel Italiaanse kruiden gedroogd
- peper en zout naar smaak
- 2 eieren los geklopt in een kommetje
- beetje olijfolie om in te bakken
- Extra nodig: grote ronde uitsteker
Instructies
- Steek met een ronde steker rondjes uit de sneetje brood.
- Verdeel de mozzarella over 2 rondjes brood.
- Strooi de Italiaanse kruiden over de mozzarella.
- Bestrooi dan nog wat zout en peper over de Italiaanse kruiden.
- Leg de ander twee rondjes brood op de belegde rondjes brood.
- Druk de broodjes iets aan.
- Doop de broodjes in het eimengsel. Zorg dat alle kanten bedekt zijn met ei.
- Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak de wentelteefjes goudbruin.
- Serveer direct.