Na een lange tijd heb ik weer eens heerlijk met Simone een dagje gepland om te koken en te fotograferen.
Ik bedenk vaak prima gerechten, maar fototechnisch zijn die dan weer wat minder… Het zit niet echt in mijn systeem…
Deze broodjes konden dan wel weer prima. Vond ik zelf. En ze zijn heel simpel te maken en zijn heel geschikt om te vullen met van alles. Denk aan shoarma, falafel, salades, gefrituurde groenten en meer. Ook als bijgerecht bij curry’s of de BBQ doen ze het ook heel goed.
Op zoek naar nog meer inspiratie? Volg mij dan op Pinterest!
Doe de kikkererwten uit de pot in een zeef en laat ze goed uitlekken.
Weeg de bloem, gist, zout, water gemalen komijnzaad in een grote kom.
Voeg de kikkererwten toe en kneed (met de hand of in de machine) een soepel deeg van. Een paar hele kikkererwten is prima, maar probeer ze zoveel mogelijk stuk te maken.
Wrijf een kom in met wat olijfolie.
Maak een bal van het deeg en leg het in de kom.
Keer het deeg een keer om, zodat de bovenkant ook wat olie heeft.
Dek het deeg af met een schone doek of een stuk plasticfolie. (Ik gebruik graag van die wegwerp douchemutsen)
Laat het deeg 1 uur rijzen of totdat het in volume verdubbeld is.
Verwarm de oven op de hoogste stand.
Verdeel het deeg in 10 stukjes (ze wegen ongeveer 100 gram per stuk).
Maak bolletjes van de stukjes deeg.
Leg de bolletjes deeg op een bakpapier en maak ze plat met je hand. (ongeveer 10 cm in doorsnede)
Bak de broodjes in de oven. Hoelang dat duurt ligt aan de temperatuur van de oven. Ze moeten opgebold zijn en wat bruine stippen hebben, dan zijn ze klaar.
Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. AccepterenLees meer
Beheer cookie toestemming
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen we gegevens zoals bladeren gedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
3 reacties
Oeh, die zien er lekker uit zeg! Ga ik gauw eens proberen.
Jaaa! Was weer ouderwets gezellig. Ik denk dat we maar snel weer een nieuwe date moeten plannen… 🙂
Jaar! Gezellig!
XXX