Na een lange tijd heb ik weer eens heerlijk met Simone een dagje gepland om te koken en te fotograferen.

Ik bedenk vaak prima gerechten, maar fototechnisch zijn die dan weer wat minder… Het zit niet echt in mijn systeem…

Deze broodjes konden dan wel weer prima. Vond ik zelf. En ze zijn heel simpel te maken en zijn heel geschikt om te vullen met van alles. Denk aan shoarma, falafel, salades, gefrituurde groenten en meer. Ook als bijgerecht bij curry’s of de BBQ doen ze het ook heel goed.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Volg mij dan op Pinterest!

Kikkererwten broodjes recept

Kikkererwten broodjes recept

Kikkererwten broodjes recept

Es
Kikkererwten broodjes recept. Super simpel om te maken en heel geschikt om te vullen met bijvoorbeeld shoarma, falafel, salades etc.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Brood bakken
Keuken Midden Oosten
Porties 10 broodjes

Ingrediënten
  

  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist korrels
  • 10 gram zout
  • 300 milliliter water
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad

Instructies
 

  • Doe de kikkererwten uit de pot in een zeef en laat ze goed uitlekken.
  • Weeg de bloem, gist, zout, water gemalen komijnzaad in een grote kom.
  • Voeg de kikkererwten toe en kneed (met de hand of in de machine) een soepel deeg van. Een paar hele kikkererwten is prima, maar probeer ze zoveel mogelijk stuk te maken.
  • Wrijf een kom in met wat olijfolie.
  • Maak een bal van het deeg en leg het in de kom.
  • Keer het deeg een keer om, zodat de bovenkant ook wat olie heeft.
  • Dek het deeg af met een schone doek of een stuk plasticfolie. (Ik gebruik graag van die wegwerp douchemutsen)
  • Laat het deeg 1 uur rijzen of totdat het in volume verdubbeld is.
  • Verwarm de oven op de hoogste stand.
  • Verdeel het deeg in 10 stukjes (ze wegen ongeveer 100 gram per stuk).
  • Maak bolletjes van de stukjes deeg.
  • Leg de bolletjes deeg op een bakpapier en maak ze plat met je hand. (ongeveer 10 cm in doorsnede)
  • Bak de broodjes in de oven. Hoelang dat duurt ligt aan de temperatuur van de oven. Ze moeten opgebold zijn en wat bruine stippen hebben, dan zijn ze klaar.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

3 reacties

Martine (Duizenden1dag) 15/02/2018 - 08:13

Oeh, die zien er lekker uit zeg! Ga ik gauw eens proberen.

Antwoord
Simone 15/02/2018 - 12:16

5 sterren
Jaaa! Was weer ouderwets gezellig. Ik denk dat we maar snel weer een nieuwe date moeten plannen… 🙂

Antwoord
Es 22/02/2018 - 11:13

Jaar! Gezellig!
XXX

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer