Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijzonder: een mix van Indonesische mensen en Nederlanders. Nergens anders komt dat voor op de wereld.
Eigenlijk is het dus een heel kleine groep en die wordt steeds kleiner… Ik stond eens op een beurs en had spekkoek gemaakt. Er was een Indonesische dame die ontroerd was omdat ze zo blij was dat die keuken niet verloren ging…
Ik heb nog steeds een receptenboek van mijn tante (ook alweer 80!) en ik ga dus meer Indisch koken. Zodat al die recepten niet verloren gaan.
Deze eieren zijn de start van mijn nieuwe project.
Veel plezier ermee!
Wil je meer recepten zien? Volg mij dan op Pinterest!
Pittige Indische eieren recept telor petis

Pittige Indische eieren recept
Ingrediënten
- 8 eieren
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 eetlepel sambal
- 2 theelepels laos gedroogde vorm in een potje
- ½ eetlepel Javaanse suiker of bruine suiker
- 2 eetlepels petis oedang zoete garnalen pasta, kan vervangen worden door trassi (Voor een vegetarische versie laat je dit weg)
- ¼ blok santen kokoscreme in de vorm van een blok
- 2 stengels sereh
- 4 salam blaadjes
- sap van 1 citroen meer of minder naar smaak
Instructies
- Kook de eieren ongeveer 3 tot 4 minuten. Ze zijn dan nog zacht, maar al wel te pellen.
- Laat de eieren afkoelen en pel ze. Zet weg tot later gebruik.
- Wrijf de ui, knoflook, sambal, laos, Javaanse suiker en petis oedang tot een pasta. Dit kan ik een vijzel, met de staafmixer of in de keukenmachine.
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit de bumbu (kruidenpasta) ongeveer 10 minuten op niet al te hoog vuur.
- Voeg de santen, sereh en salam blaadjes toe.
- Giet een beetje water in de pan zodat de santen kan oplossen.
- Zodra de santen is opgelost kunnen de gepelde eieren erbij.
- Laat de eieren nog een aantal minuten in de saus sudderen.
- Serveer warm, lauw of koud.