Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

door Es
Ei rode bieten salade met walnoten en bieslook

Mijn vader stierf een afschuwelijk dood.

Zo.
Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…)

Dagen lang heeft hij naar lucht lopen happen. Zonder medicijnen. Zonder enige ondersteuning.
Miscommunicaties.
Geen supervisie.
En ja, ook de arrogantie die blijkbaar (tegenwoordig) heel normaal blijkt te zijn onder de arts-assistenten….

Het is één van de redenen dat ik maar niet in een lekker ritme kan komen op mijn blog. Want ik vind het lastig: wat deel je op je blog en wat niet? Hoe persoonlijk kan/ mag/ moet je worden? Maar ik weet dat dit mij dwars zit. Dat ik niet zo lekker in mijn vel zit (understatement) en dat alles zovéél lijkt.

Een blog typen?
Pfff, die foto, de tekst, SEO, tags en alles wat er meer bij komt kijken. En het duurt zolang, omdat ik me zo slecht kan concentreren.
En voordat ik het weet ben ik weer afgeleid.
Vergeet ik weer waar ik was.

Volgende maand is het alweer een jaar geleden. En misschien is/ werd het tijd om het gewoon op mijn blog te zetten. Want het is en blijft mijn blog. Een uitlaatklep waar ik zoveel jaren geleden mee ben begonnen.
Daar heb ik dan lang weer over na moeten denken.
Maar bij deze.

Het kwam door het recept zelf. Ik vind het wel een geschikt recept voor de Pasen. En toen dacht ik aan de laatste Pasen met pap. Ei etend. Net doen alsof het geen moeite kostte. Mager. Meer uitgeput dan hij wilde toegeven.

Wat mis ik hem.

Dank voor het luisteren.

Volg mij dan op Pinterest voor meer inspiratie en recepten!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode bieten salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Es
Een simpele salade die snel klaar is. Prima voor lunch of als bijgerecht bij de avondmaaltijd. Lekker met gebakken of gekookte aardappelen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 16 minuten
Gang Salades
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 6 eieren
 • 500 gram gekookte bietjes in stukjes gesneden
 • 3 augurken in blokjes gesneden
 • 100 gram walnoten
 • half bosje bieslook
 • Dressing:
 • 4 eetlepels mayonaise
 • 2 eetlepels zoete chilisaus
 • 15 milliliter appelazijn
 • 1 theelepel chilivlokken
 • ½ theelepel cayennepeper
 • peper en zout naar smaak

Instructies
 

 • Kook de eieren, naar smaak zacht, medium of hard.
 • Laat ze schrikken in koud water en pel de eieren.
 • Snij de eieren in parten en leg ze in een kom.
 • Doe de bieten, augurken en walnoten erbij.
 • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
 • Proef en breng op smaak met peper en zout.
 • Meng voorzichtig de dressing door de ei-bieten salade.
 • Knip de bieslook fijn en strooi over de salade.

You may also like

10 reacties

Tabitha 24/03/2018 - 07:28

Veel sterkte. En wat een nare dood voor je vader inderdaad. Dat heeft tijd nodig, om dat te verwerken.

Antwoord
Es 26/03/2018 - 18:08

Dank voor je lieve reactie Tabitha. 🤗

Antwoord
Karin 24/03/2018 - 07:39

Goed dat je het opschrijft. Wat super klote dat het zo is gegaan en je naast zijn overlijden nog met die vervelende herinnering zit. Mijn vader had longemfyseem en zijn grootste nachtmerrie was te stikken. Continue dat benauwde is doodeng natuurlijk. Gelukkig zijn laatste dagen was hij rustig en niet benauwd door de juiste hulp vanuit het ziekenhuis. Nu 5 jaar later nog steeds groot gemis. Maar wel oké ermee. Heel veel sterkte xx

Antwoord
Es 26/03/2018 - 18:07

Hoi Karin,
Dank voor je lieve reactie. Ik ben heel blij voor jullie dat jouw vader een rustige tijd voor zijn dood heeft gehad. Het gemis zal er zeker niet minder om zijn… En ja, er is gelukkig genoeg goede zorg. Wij hadden gewoon pech….
Nogmaals dank voor je reactie.
Liefs,
Es

Antwoord
Joyce de Groot 24/03/2018 - 10:30

Wat een ’toeval’ dat ik nu tegen je blog aan scroll.. gisteren 1 jaar geleden dat mijn vader ons op een vergelijkbare manier verliet en ben ook al een poosje van de leg. En dit is persoonlijk ja en onlosmakelijk met je leven verbonden dus mooi dat je dit toch deelt. Koken is een goede afleiding voor me dus dat doen we dan! Die bietensalade ga ik maken, vond hij heerlijk, ook ’toevallig’.. En morgen lekker veel taart en ander lekkers voor de verjaardag van mijn jongste ( en de dag van zijn crematie, dubbel..) en ’s avonds eten we de groentesoep die ik maakte van zijn grafstuk, klinkt bizar maar mijn vader zijn leven was onze groentetuin dus mijn zusje en ik maakten van alle groenten van de tuin een mooi stuk. Kan de bietensalade mooi bij! Sterkte Es!

Antwoord
Es 26/03/2018 - 18:05

Hoi Joyce,
Wat een verhaal.. en zeker dubbel. Crematie en verjaardag… Mijn vader overleed een dag na de verjaardag van mijn broer. Is nu ook onlosmakelijk verbonden…
En toeval? Ik heb vandaag de sleutel gekregen van mijn moestuin. Eigenlijk zou ik die samen met mijn vader dien. Misschien dat ik je traditie wel overneem. Maak ik groentesoep op zijn sterfdag.
Lieve Joyce, ik wens jullie alle sterkte toe en bedankt voor je lieve (maar ook droevige) reactie.
X
Es.

Antwoord
AJ Lub 24/03/2018 - 12:21

Het overlijdensproces op deze manier mee te maken.. Is afschuwelijk.
Dat blijft je bij. Voor een hele lange tijd.
Dat hebben velen nooit mee gemaakt. Geen inlevingsvermogen.
Steun en inleving maakt het draaglijk, ook door de professionals.
Ik wens je heel veel sterkte om dit te doorlopen, verwerken en een plekje te geven.
Vaak gaat daar enige tijd overheen, maar het lukt. Echt…
AJ

Antwoord
Es 26/03/2018 - 18:00

Dankjewel. Ja, uiteindelijk zal het slijten. Maar soms vlamt het op. En dan loop ik vast.
Dank voor je lieve woorden.
💞

Antwoord
Inge 24/03/2018 - 20:56

Ik reageer nooit maar dit moet ik je even zeggen – je vader zou vast voor je willen dat je die nare herinnering een beetje los kan laten. Wat ben jij een lieve dochter dat je nog zo met je paps bezig bent en dat je hem zo eert door dit op je blog te delen.
Ik stuur een warme knuffel en troostende gedachten your way.

Antwoord
Es 26/03/2018 - 17:58

Wat een verschrikkelijke lieve reactie Inge! 💞
En je hebt gelijk, mijn vader kon dingen beter loslaten…. Ik neem je advies ter harte!

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer