Ook zo klaar met die kou?
Ik wel.
Juist wanneer er zo’n ijskoude oostenwind staat, blaast deze vrolijk door het kattenluik… Er helpt geen moederlief aan. IJskoude voeten tot gevolg, kleedjes zijn niet aan te slepen en iedereen houdt zijn benen omhoog op een stoel.
En dan verlang ik naar lichte salades. Warm zonnetje, deur open, kussens op de buitenstoelen en dan een salade in de tuin. Dus doe ik net alsof het al warm is en post ik een salade.
Dus mijn eerste salade voor dit jaar!
Dochterlief en ik gingen een dagje naar Alkmaar en lunchten in een hip restaurant. Daar kozen wij voor deze salade. Wij waren er allebei weg van en daarom moest hij thuis ook gemaakt worden.
Het is natuurlijk geen hogere wiskunde zo’n salade. Maar ja, op dit moment is het mijn favoriet. Dus deel ik hem hier.
De overall ‘feel’ van deze foto vind ik heel “jaren 70”. Ik vermoed dat het door het plankje eronder komt. Stiekem moest ik er wel om lachen toen ik hem van de camera haalde. Het is weer eens iets anders.
Tip: Maak zelf de appelstroop!
Op zoek naar meer recepten of inspiratie? Volg mij dan op Pinterest!
Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing

Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing
Ingrediënten
- 200 gram gemengde sla
- 50 gram walnoten
- 100 gram zachte geitenkaas
- Dressing:
- 1 eetlepel appelstroop
- 1 eetlepel balsamico
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Klop een dressing van de appelstroop, balsamico en olijfolie.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de sla over twee borden.
- Breek de walnoten in grove stukken en strooi over de sla.
- Verbrokkel de geitenkaas en verdeel over de sla.
- Sprenkel wat dressing over de salades en server direct.