Wanneer eenmaal die lange, lange januari maand achter de rug is, lijkt het jaar weer aardig op stoom te komen.
Pasen staat over drie weken weer op de stoep. En dit recept had ik vorig jaar al gemaakt, maar op de één of ander manier komt het bloggen er niet echt van…
Het is best druk hier. Dat is alleen maar goed, maar dan blijkt toch dat ‘dit kind’ van mij wat verwaarloosd wordt… Ik heb heerlijk werk, altijd in de weer met eten, fotografie en mooie producten. Morgen mag ik naar Tavola, een twee jaarlijkse culinaire beurs. Daar heb ik een bespreking over een nieuwe samenwerking.
Later deze week ga ik met twee onwijs leuke mannen zitten voor een nieuw concept.
En dan heb ik ook nog eens een moestuin aangeschaft.
Geen wonder dat het leven zo snel lijkt te gaan. Op alles kan ik me verheugen. Heb grootste plannen en vind het allemaal even leuk!
Dus misschien wat stil hier, maar ik weet zeker dat dat ook weer voorbij gaat.
Voor nu deze sandwich. Ik zou hem elke dag wel kunnen eten.
Inspiratie nodig? Op zoek naar meer recepten? Volg mij dan op Pinterest!
Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado

Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
Ingrediënten
- 4 boterhammen
- 4 eieren
- 2 avocado’s
- 1 theelepel mierikswortel
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 plakken gerookte zalm
- peper en zout naar smaak
- bieslook
Instructies
- Rooster de boterhammen, dat kan ik de grillpan of in een rooster.
- Pocheer de eieren 1 voor 1 en bewaar ze in een kom met heet (niet kokend) water.
- Haal de avocado’s uit de schil en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in een kom en voeg de mierikswortel en mayonaise toe. Maak het met een vork fijn, proef en breng op smaak met wat peper en zout.
- Verdeel het avocadomengsel over de 4 boterhammen, beleg met een plak zalm.
- Dep voorzichtig de gepocheerde eieren droog en leg ze op de zalm.
- Garneer met de gesnipperde bieslook.
- Serveer direct.